Arnt-Erik skylder 25.000 i bomavgift – nekter å betale

Veien er oppgradert og sikret for 65 millioner, men lokalbefolkningen er ikke fornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesvei 78 mellom Mosjøen og Sandnessjøen har lenge vært en fryktet veistrekning blant lokalbefolkningen. De er redd for at det skal gå et steinras på strekningen, og det er spesielt en sprekk i en stor steinblokk som henger over veien som bekymrer folk.

– At folk skal være nødt til å være redde når de ferdes langs en offentlig vei som er nybygd, det synes jeg er trist, sier Mosjøen-innbygger Torbjørn Jackobsen til TV 2.

BEKYMRET: Spesielt denne fjellsprekken bekymrer beboerne
BEKYMRET: Spesielt denne fjellsprekken bekymrer beboerne

Bomnekt

Statens vegvesen har brukt 65 millioner kroner på oppgradering og sikring av veistrekningen, men så sent som i vinter løsnet flere mindre steinblokker. Nå nekter flere bilister å betale bompenger på veistrekningen inntil de føler sikkerheten er god nok.

– Vi mener at så lenge ikke veien er ferdig, og de ikke tar ansvar for livene til folk, så nekter vi å betale, sier Arnt-Erik Drevland.

Vegvesenet mener steinblokken ikke utgjør noen stor risiko for de som ferdes på veien.

– Det vurderes som at det ikke er noen spesiell fare for at den skal falle ned, men det er en blokk vi følger med på, og sånn sett har en slags overvåkning på, sier avdelingdirektør i Statens vegvesen Region Nord, Kjell Skjerve.

Må møte i retten

Nå vurderer Vegvesenet å senke bomavgiften, uten at dét får de lokale aksjonistene til å hoppe i taket. Arnt-Erik Drevland skylder allerede 25.000 kroner i ubetalt bomavgift og må møte i retten. Likevel nekter han plent å betale.

– Det kommer aldri til å komme en krone fra oss så lenge vi har dette hengende over oss, sier Drevland.