Far og sønn dømt til ti års fengsel for voldtekt

Eidsvoll (NTB): Faren og broren til en kvinne er i Øvre Romerike tingrett dømt til ti års fengsel for å ha voldtatt og mishandlet henne gjennom en årrekke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tingretten beskriver i sin dom en oppvekst i et trusselregime preget av vold og overgrep fra de man burde stole mest på, skriver Romerikes Blad.

Ifølge dommen ble saken avdekket etter at den da 17 år gamle jenta rømte hjemmefra og fortalte helsesøster at hun var blitt utsatt for vold fra hun var ti år gammel. Hun ble flyttet til en hemmelig adresse med ny identitet, og da fortalte hun om voldtekt, incest og overgrep relatert til ære i den norsk-pakistanske familien.

De to mennene har hele tiden nektet straffskyld, og begge har anket tingrettens dom, som er strengere enn aktors påstand på åtte og et halvt års fengsel.

Dommerne i tingretten trodde utelukkende på kvinnens forklaring. Ifølge dommen forgrep broren seg på henne fra hun var elleve år gammel. Enkelte av overgrepene betegnes som rene voldtekter der han blant annet har bundet henne fast. Etter hvert begynte også faren med lignende overgrep.

Overgrepene har vært så grove at den rettsoppnevnte psykiateren Henning Værøy har konkludert med at kvinnen har så store psykiske skader at hun trolig aldri blir frisk. Ifølge psykiateren er hun 52 prosent medisinsk invalid, hovedsakelig på grunn av posttraumatisk stressyndrom. (©NTB)