Petter Northug ble enige med sitt tidligere management-selskap Nye Høyder før tvisten gikk til retten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Petter Northug ble enige med sitt tidligere management-selskap Nye Høyder før tvisten gikk til retten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Petter Northug og Nye Høyder ble enige

Onsdagens rettsmekling ga resultater.

Partene møttes til rettsmekling i dag for å prøve å bli enige før rettssaken neste uke. 

Det klarte de.

Management-selskapet Nye Høyder krevde i utgangspunktet rundt to millioner kroner, mens Northug-leiren hadde svart med et krav på 1,4 millioner kroner. Ingen av partene vil si hva forliket ble.

– Måtte dere strekke dere langt?

– Nei, vi synes ikke det. Vi ble enige i dag og skilles som venner, sa Nye Høyder-leder Lars Christian Engen i en kort kommentar på vei ut av Sør-Trøndelag tingrett kl 17.45.

Da hadde de forhandlet siden kl 09.00. Petter Northug var også til stede under forhandlingene.

TV 2 kommer med flere detaljer.

Bakgrunn:

Konflikten startet da Petter Northug fyllekjørte 4. mai 2014. Coop tok beslutningen om å fortsette sponsoratet, men med betingelse om at managementet måtte byttes ut.

Det var da fremdeles nesten 2 år igjen avkontrakten mellom Petter Northug og Nye Høyder. Northug mener det var Nye Høyder som brøt kontrakten ved ikke å utføre sine plikter. Nye Høyder mener de har utført sine plikter og at Northug har brutt kontrakten.

Stor avstand
Nye Høyder mener Petter Northug skylder dem for påløpte kostander i forbindelse med driften av Petter Northugs privatlag.

Petter Northug har betalt kostnader til drift a-konto, men Nye Høyder mener de har hatt kostnader utover dette. De mener også at de har krav på administrasjonsutgifter fra mars 2013 til mai 2014, samt et vederlag for jobben de har gjort med å styre Northugs management.

Til sammen utgjør dette om lag 2 millioner kroner.

I tillegg mener Nye Høyder de har krav på en viss prosent av sponsorinntekter og lisensinntekter, altså inntekter Petter Northug har fra salg av produkter med sitt navn. I følge firmaet sier managamentavtalen at dette gjelder alle avtaler inngått i avtaleperioden, altså alle avtaler som inngås frem til 30. april 2016. Og for disse tapte inntektene ønsker de erstatning.

Motsøksmål
Northug på sin side mener Nye Høyders viktigste oppgave var å administrere avtalen mellom ham og Coop, og at Nye Høyder umuliggjorde et samarbeid ved å sette seg i miskreditt hos Coop. Det mener han at de gjorde blant annet ved å innlate seg på en diskusjon med Coop i media. Daglig leder i Nye Høyder sa i et intervju med NRK at Coop plantet usanne rykter om hans selskap.

Northug mener han hadde rett til å heve avtalen med Nye Høyder som følge av at de sviktet i oppfølgingen av Coop, og at han dermed skal frifinnes. For øvrig mener han at han har betalt inn for mye for drift av privatlaget og administrasjon, og mener det er Nye Høyder som skylder ham 1,4 millioner kroner.