FUNNET DREPT: Kriminaletterforskere gjør undersøkelser etter at en kvinne ble funnet skutt i et hus på Grålum i Sarpsborg. Foto: Glenn Johansson
FUNNET DREPT: Kriminaletterforskere gjør undersøkelser etter at en kvinne ble funnet skutt i et hus på Grålum i Sarpsborg. Foto: Glenn Johansson

Mann (80) siktet for drap på kona (73): – Skuddet gikk av ved et uhell

80-åringen erkjenner at han skjøt sin kone, men hevder det var en ulykke, ifølge forsvareren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 80 år gamle mannen som er siktet for å ha skutt og drept sin kone (73) i Sarpsborg sent tirsdag kveld, sier i avhør at det hele var en ulykke. Det bekrefter mannens forsvarer, Harald Otterstad, overfor TV 2.

 – Han mente aldri å skade, langt mindre drepe, kona si. Skuddet gikk av ved et uhell, sier forsvareren.

Vil ikke gå i detaljer

Mannen hadde gyldig våpenkort, og drapsvåpenet skal være en eldre rifle. Han har i avhør forklart seg om omstendighetene rundt situasjonen som endte med konas død.

– Han har forklart seg om dette til politiet, men jeg finner det ikke riktig å gå inn på detaljer nå, sier Otterstad.

80-åringen er siktet for forsettlig drap, noe han nekter for. Han erkjenner imidlertid at det ble løsnet et skudd.

– Han er helt knust. Det er forferdelig ille for han. Han ufattelig lei seg, den stakkars gamle mannen, sier forsvareren.

Ringte selv til politiet

Etterforskningsleder Espen Fronth-Andersen i Østfold politidistrikt ønsker på nåværende tidspunkt ikke å si noe om hva siktede har sagt i avhør.

– Jeg har ikke lyst til hverken å bekrefte eller avkrefte noe før vi har gjort ytterligere undersøkelser. Vi etterforsker fremdeles bredt, sier etterforskningslederen til TV 2.

Det var like over midnatt natt til onsdag at den siktede mannen ble pågrepet i huset der kona ble funnet drept, etter at han selv meldte seg for politiet.

– Den siktede ringte selv til politiet og opplyste at han hadde skutt sin kone, sa Espen Jamissen ved Østfold politidistrikt på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Politiet forsøker å få fremstilt mannen for varetektsfengsling så fort som mulig, og 80-åringens forsvarer forteller at siktede ikke vil motsette seg dette.

– Han har forståelse for det dersom han blir varetektsfengslet, og vil samtykke til dette. Samtidig er han svært klar på at dette ikke betyr at han erkjenner straffskyld, sier Otterstad.