Spektakulær Mata-scoring da Gerrard så rødt i storkampen

Manchester United vant etter enorm dramatikk på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester United 1-2

Se videosammendrag i vinduet øverst i saken!

Steven Gerrard spilte søndag sitt siste oppgjør mot Manchester United, og kunne ikke bedt om en verre skjebne.

Han måtte starte oppgjøret på benken, men kom innpå i pausen for å snu det hele da hans lag lå under 0-1.

I stedet endte det at han ble utvist etter under ett minutt på banen, i en situasjon der han tråkket på Ander Herrera. 

Etter en time på Anfield scoret Juan Mata så ett av Premier League-sesongens mest spektakulære mål da han saksesparket inn sitt andre for dagen, før Daniel Sturridge reduserte til 1-2 ti minutter senere.

Dessverre for hjemmelaget var det ikke nok, og selv om Manchester Uniteds Wayne Rooney bommet på straffespark tre minutter på overtid så ble det seier for gjestene på Anfield.

– Det er et fyrverkeri. Dette inneholdt absolutt alt vi hadde håpet på på forhånd. Vi får mål, dramatikk og et voldsomt trøkk på tribunene, konkluderte TV 2s ekspert Petter Myhre fra studio ved sidelinjen etter kampslutt. 

– Det er fantastisk for fansen. Nå har vi slått Liverpool tre ganger på en sesong, sa Louis van Gaal, og tenkte nok på sommerens treningskamp i USA som den første av de tre triumfene.

– Nå kan vi fremdeles ende på andreplass på tabellen. Det var en viktig seier for nå er vi fem poeng foran Liverpool. Dersom vi hadde tapt så ville vi vært ett poeng bak dem. Derfor var det veldig viktig, mente United-sjefen.

– Jeg var skuffet over 1. omgang. Vi la ikke en hånd på dem, og det var skuffende. I 2. omgang var spillerne ekstremt modige, og viste karakter i den omgangen, sa Brendan Rodgers.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Slik startet det: Mata sendte gjestene foran
Det 13. minuttet betød ulykke for hjemmelaget på Anfield. Ander Herrera ble gitt tid og rom i midtbaneleddet, og slo en perfekt stikker i bakrommet bak en feilplassert Alberto Moreno.

Bak ryggen til Liverpools nummer 18 hadde hans landsmann Juan Mata sneket seg, og spanjolen var iskald da han chippet 1-0 til bortelaget i nettet bak Simon Mignolet. 

Har du Mata på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Drømmeangrep fra Liverpool - men Lallana bommet
Etter en drøy halvtime leverte Liverpool omgangens flotteste angrep. Raheem Sterling fant Jordan Henderson, som deretter slo en perfekt cross til Daniel Sturridge. Angriperen kunne avsluttet, men la i stedet tilbake til Adam Lallana. Dessverre for hjemmefansen skjøt Lallana like utenfor stolperoten til David de Gea.

– Det er et herlig angrep. Det er en gedigen sjanse til å gjøre 1-1. Oi, oi, oi, oi, oi! sa TV 2s sidekommentator Nils Johan Semb.

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium

Gerrard-missæren kom i 2. omgangs åpningsminutt
Scoring ble det dog ikke for de røde før hvilen, og i pausen bestemte Brendan Rodgers seg for å bytte ut Adam Lallana til fordel for Steven Gerrard.

Det ble dog kun med ett minutt på banen for Liverpools mangeårige kaptein. Dommer Atkinson mente at situasjonen der han tråkket på Ander Herrera var verdig et rødt kort, og med det måtte den legendariske nummer åtte forlate banen omtrent rett etter at han ankom den.

– Det er situasjonen det vil bli snakket om i Liverpools gater etter denne kampen, sa Semb.

Mata kopierte Mexico VM i 86s vakreste scoring
Etter en snau time var det et vidunderlig Manchester United-kunstverk sin tur til å sørge for at Liverpool-fansen fikk det tungt.

Innbytter Ángel Di María chippet elegant til Juan Mata, som, på samme vis som Manuel Negrete i Mexico VM i 1986, saksesparket ballen i nettet bak en sjanseløs Simon Mignolet. 

– Det er vakkert, det er vidunderlig, det er vanskelig å finne superlativer, sa sidekommentaror Semb.

– Det er en utrolig dag for meg. Den scoringen er blant de fineste jeg har scoret. Vi måtte score, for vi visste at Liverpool kom til å stå på helt til slutt, sa Juan Mata selv om 2-0-målet etter kampslutt.

Sturridge sørget for Liverpool-håp - Rooney bommet på straffe
Ti minutter senere smalt det igjen, og denne gangen i motsatt boks. Daniel Sturridge dunket 1-2 i nettet for laget med en mann mindre på banen, og skapte en enorm spenning rundt de siste 20 minuttene av oppgjøret.

Stemingen var intens og utover i omgangen oppstod det flere situasjoner der publikum ville ha dommeren til å skrive opp flere spillere i sin sorte bok.

Både Phil Jones, innbytter Mario Balotelli og Martin Skrtel var på randen av det røde kortet på Anfield, men det kom aldri.

– Han kunne enkelt gitt rødt kort der. Jeg mener det er en dårlig avgjørelse, sa Phil Thompson om situasjonen forut for 2-0-scoringen da Phil Jones la Jordan Henderson i bakken men kun fikk det gule kortet.

– Han prøvde å ta ballen, og var litt sen. Men jeg tror ikke det var med vilje, sa Louis van Gaal, som ikke mente at hans elev var heldig som slapp unna en mørkere farge på kortet.

Thompson mente også at Martin Skrtel kunne fått det røde på overtid da han løp inn i David de Gea etter at sistnevnte hadde snappet ballen foran ham.

– I slow-motion ser det verre ut enn det er. Enhver spiller vil prøve å få en tå på ballen i en slik situasjon. Martin er ikke den type spiller som gjør slikt med vilje, sa Brendan Rodgers etter kampslitt.

Manchester United-straffespark på overtid - redning fra Mignolet
I stedet kom det et straffespark til Manchester United tre minutter på overtid, da Daley Blind ble lagt i bakken av Emre Can, men Wayne Rooney misset.

Simon Mignolet reddet forsøket fra gjestenes nummer ti, men det reddet ikke poeng for vertene.

Dermed er Manchester United nå fem poeng foran sine bitreste rivaler i kampen om Mesterliga-plassene. 

Liverpool: Simon Mignolet - Emre Can, Martin Skrtel, Mamadou Sakho - Jordan Henderson, Joe Allen, Alberto Moreno (Mario Balotelli, 65.) - Raheem Sterling, Adam Lallana (Steven Gerrard, 46.) , Philippe Coutinho, Daniel Sturridge

Manchester United: David De Gea - Antonio Valencia, Phil Jones, Chris Smalling, Daley Blind (Marcos Rojo, 95.) - Michael Carrick, Ander Herrera (Radamel Falcao, 82.) - Juan Mata, Marouane Fellaini, Ashley Young (Ángel Di Maria, 55.) - Wayne Rooney