Kjøpesenterskyting i København skal ha vært hevnoppgjør

København-politiet har anholdt tre personer etter skyteepisoden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye tyder på at skyteepisoden i parkeringskjelleren på kjøpesenteret Fields onsdag formiddag var gjengrelatert, noe politiet i København opplyste om i en pressemelding tidligere i dag.

Nå bekrefter politiet at de to grupperingene som var involvert i konfrontasjonen også tidligere har vært i bråk med hverandre.

– Vi har opplysninger om at de to grupperingene tidligere har hatt sammenstøt. Vi har minst tre anholdte, sier lederen i København-politiets avdeling for organisert kriminalitet, Lau Thygesen, til Ekstrabladet.

Tre personer er såret etter en skyteepisode på et dansk kjøpesenter. FOTO: TV 2 Danmark
Tre personer er såret etter en skyteepisode på et dansk kjøpesenter. FOTO: TV 2 Danmark

Tre personer er skadd etter skytingen. To av skudd og en av knivstikk. Én av de skadde, en 17-åring, skal ha blitt hastet til sykehus med livstruende skader. 

– En person er skutt i ryggen, en i magen og en tredje er knivstukket i armen forteller operasjonsleder Michael Andersen til tv2.dk.

Politiet opplyser at skytingen involverte en konfrontasjon mellom åtte personer. Tre personer er altså pågrepet av politiet. Det er uklart om dette er de samme som har blitt såret.

Er sitter en av de pågrepne etter skyteepisoden. FOTO: TV 2
Er sitter en av de pågrepne etter skyteepisoden. FOTO: TV 2

Vitner hadde dramatiske historier å fortelle den danske TV-kanalen. De kunne fortelle at at politiet har tatt hånd om en mann som lå midt i veien utenfor kjøpesenteret med en skuddsikker vest på seg.

– Vi kan se at det ligger en person på bakken. Jeg kan ikke si om han har blitt skutt. Det er masse politi på stedet, og de har trukket våpen. Jeg så ikke hva som skjedde, men vekterne ropte til oss at vi skulle komme oss i sikkerhet fordi det var skyting, sier et vitne til TV2.dk. 

Flere vitner har forklart at de så to menn løpe fra stedet. En av dem skal ha strukket hendene i været og ropt at han ikke hadde skuddsikker vest på seg, og de kunne også se at han var bevæpnet med et skytevåpen.

Et vitne som sto tre meter fra gjerningsmennene da episoden startet forteller at hun så både pistol og kniv bli trukket.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 11.54 onsdag formiddag.

Saken oppdateres.