SAVNET: Ingen har sett Eivind Olav Gil Ottesen siden søndag. (FOTO: Privat)
SAVNET: Ingen har sett Eivind Olav Gil Ottesen siden søndag. (FOTO: Privat)

Savnet 61-åring skal ha fått haik bort fra Voss

Søket etter den savnede advokaten har tatt en ny vending.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store styrker har lett etter Ottesen på Voss siden mandag, uten å ha funnet spor etter den savnede.

Nå har saken tatt en ny vending etter at et vitne har forklart at han kjørte Ottesen ut av Voss den siste natten han ble observert.

Ble kjørt ut

– Han hadde plukket opp savnede i Voss sentrum og de to skulle samme vei, så han ga savnede skyss til Kvandal i Granvind, forteller lensmann i Voss, Ivar Hellene.

Politiet kom frem til sjåføren ved hjelp av innhentet informasjon, han hadde selv ikke koblet mannen han savnet med den savnede 61-åringen.

– Da han fikk se bilder og da vi forklarte hva savnede hadde på seg ble han sikker på at det var han, sier Hellene.

Flere hundepatruljer søker nå i Kvandal og politiet sier de vil vurdere å utvide søket dersom den savnede ikke blir funnet.

Kan bli desorientert

Det er ifølge lensmannen ingen opplysninger som tyder på at Ottesen skal ha ønsket å forsvinne av egen vilje. Han har derimot en sykdomshistorikk som tilsier at han kan ha problemer med å gjøre rede for seg.

– Han har ved tiligere tilfeller blitt desorientert og hatt problemer med å gjøre rede for seg. Dette har ført til at han har blitt lett etter også tidligere, forteller Hellene.

Han forteller at dette er en av teoriene politiet jobber ut i fra.

Den savnede er 179 centimeter høy, har brunt hår og brune øyne. Han var trolig iført dongeribukser og en rød skijakke da han sist ble observert. 61-åringen bor i Bergen, men var alene på hytta helgen han forsvant.