Dødssyke Seth (5) har et viktig spørsmål til deg 

Kan du gi lille Seth Lane det han ønsker seg aller mest?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem år gamle Seth Lane er født uten immunforsvar.

Nå håper han på moralsk støtte fra hele verden, slik at han kan komme seg gjennom nok en stor operasjon,ved å ta en selfie hvor man er kledd i gult.  

Gult er Seths yndlingsfarge.

Northamptonshire-gutten venter på å få transplantert ryggmarg fra faren sin – og det for andre gang. Siden januar har han måtte bo på et helt sterilt rom på sykehuset. Tilstanden hans er kritisk. Selv den minste bakterie er livsfarlig for Seth.

#WearYellowForSeth

Immunforsvaret hans reagerer rett og slett ikke på fremmedlegemer i kroppen. Hvis foreldrene hans viser antydning til for eksempel forkjølelse, får de ikke lov til å besøke ham.

Seth og familien har spilt inn en videosnutt hvor de oppfordrer alle på Instagram, Facebook og Twitter til å ta en selfie 27. mars og dele den med hashtaggen #WearYellowForSeth.

«Jeg er på sykehuset. Jeg ble født uten immunforsvar. Jeg trenger en ny benmargstransplantasjon. Den 27. mars kommer mange mennesker til å ha på seg gule klær for å vise meg hvor mange som støtter meg. Vil du være med?» står det på kortene han holder opp i videoen du ser over.

Bildene skal pryde veggen på sykehusrommet hans når han kommer seg etter operasjonen.

«Alle» vil være med

På YouTube er videoen vist over fire millioner ganger. Flere hundre tusen har varslet at de kommer til å ta gule selfies 27. mars.

– Vi hadde aldri regnet med at det var noe som ville spre seg. Vi trodde kun at det var venner og familie som ville være med, sier Seths mor Leanne til Daily Mail.