Fristende FRITTATA på menyen

Omelett med grønnsaker og røkt laks. Egner seg godt som middag, restemat, lunsj og niste.

Frittata
Denne oppskriften er beregnet som middag for 4 personer.

Dette trenger du:

  • 1 blomkålhode
  • 1 bukett brokkoli
  • 8 egg
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • 100 g revet hvit ost
  • 200-300 g røkt eller gravet laks

Slik gjør du:

FRITTATA: Wenche fristet med en spesielt god og mettende omelett.  Foto: TV 2
FRITTATA: Wenche fristet med en spesielt god og mettende omelett.  Foto: TV 2

Varm stekeovn til 225 grader.
Rens og del grønnsakene i mellomstore buketter.
Kok opp lettsaltet vann, legg i grønnsakene, kok opp og la trekke 1 min.
Skyll i kaldt vann og la renne godt av seg.
Pisk samen egg, melk, salt og pepper.
Fordel de godt avrente grønnsakene i en ildfast form.
Hell over eggeblandingen og stek i varm ovn i 35-40 min.
Server med skiver av røkt laks og rikelig med karse eller alfaspirer.

Tips: Hvis ønskelig, sløyf salt og tilsett ca. 50 g finsnittet røkt/gravet laks over grønnsakene før eggeblandingen helles over.
Resten av laksen servers som tilbehør.

FRITTATA: Godt til lunsj, middag og kvelds.  Foto: TV 2
FRITTATA: Godt til lunsj, middag og kvelds.  Foto: TV 2