Jamaicanske Deshorn Brown ble i dag klar Vålerenga. 

24-åringen og VIF ble tirsdag enig om en avtale som binder han i Oslo-klubben frem til 2018. Prisen skal være på fire millioner kroner, melder VG

– Han er ekstremt hurtig, fysisk sterk og god på hodet. Han er flink til å gå i bakrom og har stor avlutningsfrekvens. Han har litt å gå på som målscorer, der skal vi utvikle ham. Hadde han vært ferdig utviklet på det området, hadde vi ikke vært i nærheten av å kunne hente han hit. Han vil ta Tippeligaen med storm, sier trener Kjetil Rekdal til VIFs hjemmeside.

Brown kommer fra den amerikanske klubben Colorado Rapids, og er bare en medisinsk test unna å bli Vidar Örn Kjartanssons erstatter. 

– Vi må regne med at en ny spiller trenger litt tid til å tilpasse seg et nytt lag, men han er kampklar og i god fysisk form. Han er akkurat ferdig med sesongoppkjøringen i MLS og vi er trygge på at han vil passe inn i måten vi spiller på, sier Rekdal videre.

Etter forhandlinger i USA har altså klubbene og MLS nå blitt enige, men Vålerenga var avhengig av reinvestering av Kjartansson-pengene fra investor Tor Olav Trøim.

– Vår hovedaksjonær finansierer kjøpesummen i sin helhet, og aksjeselskapet har godkjent lønnskostnadene som kommer. Uten Trøims velvilje hadde ikke spisskjøpet vært mulig, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes til klubbens nettsider.

Deshorn Brown kan skilte med 20 mål på 62 kamper for Colorado Rapids i MLS. 24-åringen har syv kamper og to mål for det jamaicanske landslaget.

 

Intervjuer og reaksjoner etter Norge-Australia
Vis flere