Jakten på savnede Per Vålnes (50) har kostet over 30 millioner 

 Politimesteren i Troms mener det ikke skal stå på økonomi for å oppklare saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. desember 2011 ble Per Vålnes meldt savnet etter sin egen 50-årsfest hjemme på Storsteinnes i Troms. Et år senere ble hans samboer og to av hennes venner pågrepet og siktet for drap.

Under etterforskningen fikk politiet fra ulike kilder tips om at liket var gravd ned under nybygget på Vollan Gjestestue, der hans samboer og en av de andre siktede jobbet.

I november i fjor startet arbeidet med å undersøke grunnen under den populære gjestestua ved E6, 70 kilometer fra Tromsø.

Først ble betonggulvet i resepsjonen fjernet, og massene under tatt ut og undersøkt. Så ble samme operasjon gjennomført i hotellfløyen. Men politiets teori om at liket av Per Vålnes ble skjult under nybygget på Vollan Gjestestue, er fortsatt kun en teori.

Fortsetter søket ute

– Vi har tatt til etterretning at så langt er det ingen funn, og vi fortsetter søket, sier regionlensmann Andreas Nilsen til TV 2. Han har ledet etterforskningen.

Nå skal områdene på yttersiden av gjestestua også undersøkes. Politiet virker fortsatt like overbevist om at 50-åringen ble drept og skjult under bygget som da var under oppføring.

Vålnes-saken er enestående på mange måter, også hva pengebruk angår.

– Vi har brukt mye ressurser i flere år, det er mange, mange millioner som er brukt allerede, sier Nilsen.

– Og titalls millioner i forbindelse med riving og undersøkelse på gjestestua?

– Ja det må vi regne med, sier Nilsen.

Disse utgiftene dekkes direkte av Politidirektoratet, mens den øvrige etterforskning går over politibudsjettet i Troms.

Over 30 millioner

Søket har til nå kostet over 30 millioner kroner.

– I en så alvorlig straffesak som drap, som vi mener det her er, skal økonomi ikke begrense vår innsats for å oppklare saken, sier politimester Ole B. Sæverud til TV 2.

Blir det heller ikke gjort funn ute, er det opp til statsadvokaten og riksadvokaten å avgjøre om det likevel skal reises tiltale mot den savnedes samboer, og de to andre som er siktet i saken.

– Vi har en samfunnsoppgave som går på å finne svar på hvor Per Vålnes er blitt av, hva som har skjedd med han. Og skal vi finne de svarene så må vi snu enhver stein, sier regionlensmann Nilsen.