SVINDLERE: Her forsøker en gullsvindler å lure en svensk bilist til å stanse langs en svensk vei. Foto: Svensk politi/ha-halden.no/Amedia.
SVINDLERE: Her forsøker en gullsvindler å lure en svensk bilist til å stanse langs en svensk vei. Foto: Svensk politi/ha-halden.no/Amedia.

Svensk politi: – Pass dere for disse! 

Slår til i bare noen minutter, umulige å ta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Et «tråkigt» vårtegn er her igjen, skriver det svenske politiet på Facebook sammen med et anonymisert bilde av en gullsvindler som stopper en bilist langs veien.

Forrige uke opererte gullsvindlere rett over grensen for Svinesund. Men en bilist var smart nok til å lure svindlerne tilbake. Les om bilisten som tok sin søte hevn her.

Advarer alle på Facebook

Nå har politiet i Sverige gått ut og advart alle om ikke å stoppe hvis man er usikker på om personen i veikanten faktisk trenger hjelp.

- De later som om de får motorstopp og står og vinker i veikanten. De som stopper blir ofte lurt til å kjøpe gull i bytte mot penger som svindlerne trenger til bensin. Og det er ikke akkurat 24 karat det gullet de selger, sier Joakim Hansson i Västra Götaland politidistrikt til HA.

- Ulempe for de som trenger hjelp

- Men hva skjer med de som faktisk står i veikanten og trenger hjelp?

- Det er klart at dette er en ulempe for dem. Folk våger kanskje ikke å stoppe, innrømmer Hansson.

- Men hvis man ser noen står i veikanten skal man ikke stoppe?

- Det er lite vi kan gjøre

- Man skal være veldig restriktive med det i hvert fall. Se an situasjonen. Det er lite vi kan gjøre med dette. De står bare noen minutter på hvert sted før de kjører videre, sier Hansson.

Og slår fast at dersom du skulle bli lurt til å stoppe, må du i hvert fall ikke finne på å kjøpe eller bytte til deg noe gull.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ha-halden.no - her:

LES OGSÅ: Se hva svensk politi skjuler i skiboksen