Stian vant Dropped: – Dette er det sjukeste jeg har opplevd!

Sumper, jungel og fjelltopper klarte ikke å stanse Stian Sivertzen (25) i å vinne Dropped – heltenes kamp på TV 2.

De har gått med sumpvann til livet blant krododiller, klatret fjellene i Himalya med høydesyke og vandret på savannene i Afrika blant løver og elefanter - ikke rart at seieren i Dropped smakte godt for Stian Sivertzen som slo Ole Klemetsen (43) i finalen.

– Gratulerer med seieren.

– Tusen takk! 

– Hvordan opplevde du den siste vandringen?

– Jeg ble egentlig overrasket hvor tungt det det var. Jeg følte meg sprek da vi begynte om morgenen, men da sola dukket opp ble jeg helt kokt i hodet og veldig utmattet i kroppen. Vi startet på tom mage og siden vi måtte sitte leirbålvakt hele natten ble det ikke noe søvn heller, forteller Sivertzen til TV 2.

Ville ha mat og søvn

Seerne som fulgte finalen fikk se en tydelig utmattet og nesten litt spak Sivertzen motta både vinnerpokal og en ny bil.

– Jeg tror ikke jeg helt skjønte det. Det gikk ikke opp for meg med en gang, men det var fantastisk kult, forsikrer han.

FEST: Stian Sivertzen spretter sjampisen sammen med Dag Otto Lauritzen, Gunn Margit Andreassen og Ole Klemetsen. Foto: Håvard Solem/TV 2
FEST: Stian Sivertzen spretter sjampisen sammen med Dag Otto Lauritzen, Gunn Margit Andreassen og Ole Klemetsen. Foto: Håvard Solem/TV 2

– Hva tenkte du?

– Det eneste jeg tenkte på var å få i meg mat, og så husker jeg at jeg tenkte på at jeg måtte få lagt meg ned og sovet litt.

Sinnsyk opplevelse

Stian Sivertzen sier han gjerne skulle gjort alt sammen på nytt.

– Det ville jeg absolutt. Jeg opplevde alt som vanvittig bra og jeg synes også at det vi var med på føltes veldig ekte. Vi ble droppet med bind foran øynene i ødemarken og måtte klare oss selv og følte at vi fikk en ekte opplevelse av stedene vi var. Det var en en helt sinnsyk opplevelse, alt vi opplevde – og alt vi fikk se.

Et blodslit

Finaleetappen foregikk i Kenya der Sivertzen og Klemetsen fikk beskjed om å vandre uten stopp i brennende hete så langt de klarte før ekspedisjonsleder Dag Otto Lauritzen gav begge beskjed om å stanse. På slutten var Ole Klemetsen så sliten at han gråt og ba på sine knær om styrke til å fortsette.

– Hvor dypt i sikringsskapet var du, Ole?

– Det kan ikke beskrives med ord! Jeg har ikke vært så langt nede i kjelleren siden tittelkampen min mot Reggie Johnsen i 1998. Hadde jeg vært i samme form som den gang hadde jeg nok ikke vært like dypt i kjelleren, for å si det sånn. Dessuten gikk vi ikke og bar på vannposer som vi pleide - nå måtte vi bære 36 kilo med sandposer i ryggsekken og de var harde og veldig vonde å ha på ryggen, forteller Klemetsen til TV 2.

Ikke overrasket

For Ole Klemetsen var det ingen stor overraskelse at det var Stian Sivertzen som vant til slutt.

– Jeg er en vinnertype akkurat som Stian som ikke gir seg før målstreken er passert, men man må huske på at Stian var den eneste av oss deltakere som fortsatt er aktiv idrettsmann og som fortsatt trener på det øverste nivået. Han er sterk, tøff og i knallform, så sånn sett var det egentlig ingen av oss andre som hadde en sjanse, forteller Ole Klemetsen til TV 2.

Tapte festen

Selv om Stian Sivertzen kan krone seg med tittelen som vinner i Dropped – heltenes kamp, vant han definitivt ikke festen etterpå.

– Nei, jeg tror jeg gikk og la meg nesten med en gang, avslutter Sivertzen og ler.

Neste uke i Dropped – heltenes kamp møtes alle deltakerne hjemme i Norge. Her får du vite alle hemmelighetene og sett klipp som aldri ble vist på TV.