SKJEBNEKAMP: Returoppgjøret mot Barcelona kan bli Manuel Pellegrinis siste i Europa som City-trener. Her fra første kamp på Etihad. Foto: Scanpix
SKJEBNEKAMP: Returoppgjøret mot Barcelona kan bli Manuel Pellegrinis siste i Europa som City-trener. Her fra første kamp på Etihad. Foto: Scanpix

– Han må gjøre som Blanc

Jaime Carragher tror kveldens oppgjør kan avgjøre Manuel Pellegrinis fremtid.

Med 1-2 hjemme på Etihad står Manchester City overfor enorm utfordring når de gjester Barcelona på Camp Nou i kveld. For Manuel Pellegrini kan en ny europeisk nedtur bety slutten på karrieren hos de lyseblå.

Nådeløse eiere

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher mener kampen fort kan avgjøre trenerens skjebne.

– Jeg tror han har et stort problem med tanke på jobben. Se på hvordan eierne håndterte Roberto Mancini - mannen som vant både ligaen og FA-cup, sier han til sin egen arbeidsgiver.

Nøyaktig ett år etter å ha ledet City til klubbens første ligatriumf på 44 år ble Mancini avskjediget etter å ha «feilet i å oppnå noen av klubbens mål». Etter å ha vunnet FA-cupen året før ble Mancini en kulthelt i den blå delen av Manchester da laget hevet Premier League-pokalen på 2011-12 sesongens siste dag - rett foran øynene på nabo United.

Men etter et troféløst 2012-13 fikk styreformann Khaldoon Al Mubarak nok.

– Det var en vanskelig avgjørelse, men etter en nøye gjennomgang av sesongen valgte vi å gå forskjellige veier, sa Mubarak den gangen.

INGEN NÅDE: Roberto Mancini fikk sparken etter én troféløs sesong. Her med ligatroféet fra 2011-12. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
INGEN NÅDE: Roberto Mancini fikk sparken etter én troféløs sesong. Her med ligatroféet fra 2011-12. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS

Europa-kompleks

Pellegrini overtok jobben etter en suksessfull periode i Malaga. Chileneren fant seg raskt til rette - med ny ligatittel samt seier i ligacupen tok 61-åringen «the double» i sin første seong i klubben.

Årets sesong har ikke vært like glamorøs. Med tidlig exit i begge de hjemlige cupene og seks poeng opp til ligaleder Chelsea med én kamp mindre spilt kan Champions League være Citys eneste mulighet til et trofé.

Det ser imidlertid svært tøft ut. Ikke bare må de vinne i Barcas egen storstue - City har også opparbeidet seg et Europa-kompleks siden de kom tilbake på fotballkartet som en storklubb.

– Jeg synes det er veldig, veldig rart. Pellegrini hadde veldig gode resultater i Europa fra tidligere med både Malaga og Villarreal, dog ikke Real Madrid. For meg er det overraskende både med tanke på laget og den rutinen Pellegrini har, sa TV2-kommentator Kasper Wikestad før den siste gruppespillskampen mot Bayern München.

Selv om City klarte å karre seg videre, ser det nå igjen ut som det blir tidlig exit i sluttspillet. Klubben har siden de først kvalifiserte seg for turneringen i 2010-11 aldri kommet lenger enn første utslagsrunde.

– Ingen skam å bli slått ut av Barca

Etter å ha røket ut av gruppespillet de to første sesongene, klarte de endelig å komme seg til sluttspillet i fjor. Der ventet, som i år, Barcelona i første runde. City var ikke i nærheten, og tapte 4-1 sammenlagt. Den historien ser ut til å gjentas også i år.

Med 2-1 tap hjemme på Etihad må Pellegrinis gutter finne frem noe helt spesielt for å komme til sin første kvartfinale i fotballeuropas gjeveste turnering. I likhet med fjoråret ble City redusert til ti mann også i årets hjemmekamp. Pellegrini håper laget beholder alle på banen i Spania.

– Du kan snakke om taktikker og teknikker, men å bli redusert til ti mann mot Barcelona er en forferdelig situasjon. Jeg håper vi klarer å beholde alle spillerne på banen denne gang, og om de slår oss ut vil det være fordi de er det beste laget, sier han til Daily Mail.

Selv om mye tyder på en ny europeisk nedtur for de lyseblå, er Pellegrini klar på at det ikke vil være verdens undergang.

– Det er ingen skam å bli slått ut av Barcelona. Deres mannskap er, hvis ikke det beste, det nest beste i verden. Ingen andre lag kan matche en angrepsrekke bestående av Messi, Neymar og Suárez. 

– Må gjøre som Blanc

En annen klubb som i år stod ovenfor en lignende oppgave var Paris Saint-Germain. Riktignok hadde franskmennene et bedre utgangspunkt med 1-1, men på Stamford Bridge var det få som hadde levnet laget store muligheter mot José Mourinhos menn.

REDDET JOBBEN: Laurent Blanc (til høyre) etter å ha slått ut Chelsea. Foto: Reuters / Toby Melville
Livepic
REDDET JOBBEN: Laurent Blanc (til høyre) etter å ha slått ut Chelsea. Foto: Reuters / Toby Melville Livepic

Laurent Blanc og co gjennomførte en taktisk triumf, og klarte på dramatisk vis å ta seg videre med ti mann. Nå tror Carragher at Pellegrini må gjøre det samme for å være sikret en fremtid på Etihad.

– Pellegrini vant ligaen og cupen på første forsøk. Nå skjer det samme som skjedde med Mancini i hans siste sesong. De sakker litt akterut. Jeg tror han er avhengig av å få et resultat som Blanc.

Den tidligere Liverpool-profilen tror Chelsea-triumfen på mange måter reddet jobben for franskmannen.

– Jeg tror han reddet jobbet sin den kvelden. Det kan fort være at Pellegrini må gjøre det samme for å redde sin. Hvis ikke kan han fort forsvinne.

Så gjenstår det å se om Pellegrini lider samme skjebne som sin forgjenger. Med et utålmodig styre kan fort kveldens oppgjør bli chilenerens siste i Europa for de lyseblå.