Over 100.000 følger søstrene Angelika (9) og Selene (16) 

Se de morsomme videosnuttene som har gått som en farsott på Internett. 

Se hele GMN-intervjuet i toppen av saken.

Førstkommende lørdag er Verdensdagen for Downs Syndrom. Ingrid Bjørnov har selv en niese med Downs, og brenner for innsamlingsaksjon for Norsk Nettverk for Downs Syndrom. Hun oppfordrer alle til å donere en dagslønn til NNDS denne dagen.

Filmer søsteren på Vine

Bjørnov gjestet God morgen Norge tirsdag, og med seg i sofaen har hun søskenparet Selene og Angelika.

Sommeren 2013 begynte Selene Fjellvang Lie (16) å filme lillesøsteren Angelika med Downs Syndrom og dele filmene på delingstjenesten Vine. Videosnuttene av de to har gått som en farsott på Internett.

– Vennene mine begynte å «vine», så da tenkte jeg «hvorfor ikke starte selv?» Etter hvert begynte jeg å filme Angelika, og det fikk mye «likes» og mye bra respons. Også koser vi oss veldig med det, sier Selene til TV 2.

Selene forstår ikke helt selv hvorfor så mange interesserer seg for videoene, men tror at folk liker at det er litt annerledes. Angelika har nå blitt rikskjendis, og synes selv det er stas.

– Det er kjempegøy, sier hun.

– Down er ingen sykdom

Ingrid Bjørnov har i alle år engasjert seg i arbeidet for Downs Syndrom. Da niesen hennes kom til verden opplevde de selv usikkerhet og nysgjerrighet.

– Det er en kjempekontrast til hva folk tror det er, og hva det faktisk er å ha Downs Syndrom. Vi får så lyst til å vise at dette er fullverdige familiemedlemmer. Det å bruke Verdensdagen til å si at her har vi flotte familiemedlemmer. Down er ikke en sykdom, sier Bjørnov til TV 2.