Komisk Henderson-scoring sørget for Liverpool-seier

Seier mot Swansea holder Liverpool inne i topp fire-kampen.

Swansea-Liverpool 0-1

Liverpool var avhengige av tre poeng for å holde følge med Manchester United og Arsenal i kampen om en plass i topp fire. Borte mot Swansea leverte de røde fra Merseyside akkurat nok til å dra seieren i land. 

– Vi var fremragende
Avgjørelsen falt da Swansea-forsvarer Jordi Amat taklet ballen i beina på Jordan Henderson. Balen gikk i bue over keeper Lukasz Fabianski og inn i nettet til 1-0-seier for Liverpool.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Seieren gjør at luken opp til Manchester United på fjerdeplass fremdeles er på to poeng. Arsenal på tredjeplass er bare tre poeng foran femteplasserte Liverpool. Manchester City er nummer to i Premier League bare fire poeng foran Liverpool.

Liverpool står nå med en imponerende rekke på 13 kamper uten tap i Premier League.

– Vi var ikke gode i første omgang, men vi var fremragende i andre, sier Brendan Rodgers til TV 2 etter kampen.

Hans mannskap produserte ikke en eneste målsjanse før hvilen, og rødtrøyene kunne takke Simon Mignolet for at Swansea ikke gikk til pause med ledelse. Scoringen til Henderson i andre omgang gjør at neste helgs oppgjør mot Manchester United blir en virkelig nøkkelkamp i den knalltøffe bataljen om en plass i topp fire.

– Vi ser frem til den kampen, men vi må holde fokuset og konsentrasjonen oppe, sier Rodgers.

Matchvinner Henderson gleder seg til storkampen mot erkerivalen neste helg.

– Det blir en tøff kamp, men vi er på Anfield, og vi er selvsikre. Så vi håper vi får resultatet vi trenger, sier Henderson til Sky Sports.

Vertene best i gang
Swansea fremsto som det beste laget de første 45 minuttene på Liberty Stadium. Mot et tamt Liverpool-lag var det vertene som produserte sjansene.

Halvtimen var passert da Bafétimbi Gomis og Wayne Routledge vartet opp med lekkert veggspilt. Gomis fikk ballen tilbake og sendte i vei en avslutning, men en meget god Simon Mignolet-redning stoppet avslutningen til den franske 29-åringen.

Liverpools burvokter hadde mye å henge fingrene i like før pause. Ikke lenge etter Gomis' sjanse var det Gylfi Sigurdssons tur. Islendingen forsøkte å skru ballen i motsatt kryss, men belgieren mellom stengene var igjen bra med og fikk avverget scoring.

På den påfølgende corneren sendte Jonjo Shelvey i vei et farlig skudd, men skuddet gikk via en forsvarer og til side for mål.

Komisk Henderson-scoring
Da Swansea ikke klarte å overliste Mignolet, samtidig som Liverpool ikke produserte noen sjanser, gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Etter pause var det langt mer fart i gjestene. 57 minutter var passert da Daniel Sturridge fant Raheem Sterling med en vakker gjennombruddspasning. Inne i feltet ventet Philippe Coutinho på å få en pasning i beina. Det fikk brasilianeren, men avslutningen ble strålende reddet av Lukasz Fabianski.

Men drøyt ti minutter senere var det lite Fabianski kunne gjøre for å hindre Liverpool i å ta ledelsen. Daniel Sturridge flikket en pasning fra Martin Skrtel gjennom til en fremadstormende Jordan Henderson. Swansea-forsvarer Jordi Amat klarte å få en fot på ballen, men midtstopperen var maks uheldig da han taklet ballen i Henderson slik at ballen gikk i en bue over Fabianski.

Henderson kunne dermed juble for sin femte scoring for sesongen til 1-0-ledelse for Livepool.

Med kvarteret igjen av kampen burde Sterling doblet for Liverpool. Sturridge fant lynvingen med en strålende pasning, men avslutningen var langt fra god nok fra gunstig posisjon.

Swansea klarte aldri å mobilisere en offensiv sterk nok til å slå tilbake. Sturridge var svært nær å sette inn kveldens andre scoring for Liverpool på overtid, men stolpen stoppet spissen etter en kontring.

Dermed endte det med 1-0-seier til Liverpool.