Spansk komiker har tatt internett med storm – dette snakker han egentlig om

Et åtte år gammelt Youtube-klipp av Juan Joya Borja har fått en ny vår takket være Norwegian-streiken.

Klippet der en spansk komiker tilsynelatende forklarer den nylige Norwegian-konflikten, har gått som en farsott på sosiale medier de siste dagene.

Fra 2007

Videoen, som er fra et intervju gjort på en spansk TV-kanal i 2007, har blitt en latterbombe av de sjeldne takket være den eksentriske komikerens latter.

Det finnes flere forskjellige varianter av videoen. Noen har tekstet den til å omhandle Apple MacBook, mens andre har laget tekst om alt fra dataspill til temaer som politikk og religion, skriver The Guardian

Historien bak

Juan Joya Borja nådde toppen på sin karriere rundt 2000. I intervjuet som vises i denne videoen forteller han blant annet om hvordan det var da han jobbet på et kjøkken i sin ungdom.

Historien om da han la noen paellapanner i fjæra fordi han ikke orket å bruke natten på å vaske dem, ler han hjertelig av selv. 

Kjent fenomen

Da han kom tilbake for å hente dem morgenen etter var alle pannene forsvunnet til sjøs.

Å tekste et videoklipp slik at det får en helt annen betydning er et kjent fenomen på internett. Det mest kjente eksempelet er de utallige variantene som finnes av Der Untergang, filmen fra 2004 der Adolf Hitler blir spilt av Bruno Ganz.