TIL SEMI: Vålerenga er klare for semifinale etter seier over Frisk Asker på hjemmeis mandag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL SEMI: Vålerenga er klare for semifinale etter seier over Frisk Asker på hjemmeis mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Vålerenga slo Frisk Asker og tok seg til semifinale

Nå venter Stavanger Oilers i semifinalen for Vålerenga.

Vålerenga-Frisk Asker 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Bergen/Jordal Amfi (TV 2): Vålerenga er klare for NM-semifinale etter seier over Frisk Asker hjemme i Jordal Amfi mandag kveld.

Vålerenga vant kampen 3-1 og sikret dermed 4-2-seier i kvartfinaleserien etter scoringer av Tobias Lindström, Andreas Stene og Simon Gamache. Brett Sonne scoret gjestenes eneste for kvelden.

Stavanger Oilers hadde førstevalg i semifinalene, og den regjerende seriemesteren valgte å møte Vålerenga. 

– Det er motivasjon for oss. Det er noe vi liker. Vi kan dra der som underdogs, sier Vålerenga-trener Espen Knutsen etter kampen.

Den andre semifinalen står dermed mellom Storhamar og Sparta. Kampene starter allerede førstkommende fredag.

Slaktet seg selv og laget
Gjestene fra Asker klarte ikke å få overtallspillet til å fungere i starten i Jordal Amfi, men fikk meget god hjelp av Vålerenga til å ta ledelsen da perioden var over halvspilt. Erik Follestad Johansen slurvet bak eget mål og ga fra seg pucken til Éric Castonguay. Canadieren leverte raskt fra seg til Brett Sonne. Han var nådeløs da han satte pucken kontant i nettet bak Steffen Søberg.

Frisk Asker kunne dermed gå i garderoben med 1-0-ledelse.

– Det er helt for jævlig. Vi går ut og tror vi er ferdige. Vi er ikke klare, og det er ikke jeg heller, var Follestad Johansens dom etter den første perioden.

Vålerenga snudde kampen
25-åringen takket keeper Søberg for at det bare sto 0-1 etter de første 20 minuttene.

Vertenes spill imponerte ikke, men i midtperioden svinget det langt mer av Vålerenga. Like før to minutter var passert satte Vålerenga fart på en overgang og Niklas Bröms serverte Tobias Lindström. Svensken satte pucken i det åpne målet og utlignet til 1-1.

Vålerenga dominerte fullstendig i midtperioden, men hadde problemer med å overliste Frisk Asker-keeper Niklas Dahlberg. Vertene presset og presset på for ledermålet, og like før periodeslutt kom omsider uttellingen. 

Andreas Stene snudde på en femøring og fyrte av. Pucken suste inn i nettet til ledelse for Vålerenga.

Avgjorde kampen
Frisk Asker-spillerne virket slitne etter en midtperiode med mye press mot eget mål. Tendensen fortsatte i den tredje perioden. Vålerenga duret på og åtte minutter var spilt da vertene avgjorde kampen. 

Francois Fortier fant en umarkert Simon Gamache foran Frisk Asker-målet. 34-åringen sendte pucken i nettet til 3-1-ledelse. Scoringen var Gamaches fjerde i kvartfinaleserien.

Dermed vant Vålerenga kampen 3-1.