ÅRETS FØRSTE: Peter Sagan kunne endelig juble for en etappeseier da han suste først over streken i Tirreno-Adriatico mandag. (AP Photo/Daniel Dal Zennaro, Ansa)
ÅRETS FØRSTE: Peter Sagan kunne endelig juble for en etappeseier da han suste først over streken i Tirreno-Adriatico mandag. (AP Photo/Daniel Dal Zennaro, Ansa)

Sagan med sesongens første seier – Boasson Hagen på sjette

Opptrekket fra nordmannen ikke nok for lagkamerat Gerald Ciolek.

Edvald Boasson Hagen gjorde en solid jobb som opptrekker for MTN-Qhubeka-lagkompis Gerald Ciolek på mandagens regnfylte etappe i Tirreno-Adriatico.

Med 200 meter igjen hoppet Ciolek av bakhjulet til Boasson Hagen, men klarte ikke å holde oppe farten de siste meterne. Ciolek suste inn til andreplass - Boasson Hagen fulgte opp på sjette.

En tydelig lettet Peter Sagan var først over mål og kunne endelig juble for sesongens aller første etappeseier - den første etter overgangen til Tinkoff-Saxo. Sist gang 25-åringen noterte seg for en seier var på den tredje etappen i Sveits rundt 16. juni i 2014.

Det har vært mye nesten for Sagan så langt denne sesongen, men nå kan det ha løsnet for sykkelsportens kanskje største stjerne. Til helgen starter klassikersesongen med knalltøffe Milano-Sanoremo. Der vil Sagan utvilsomt være å regne med.

Nairo Quintana leder rittet sammenlagt. Tirreno-Adriatico avsluttes tirsdag med en ti kilometer lang tempoetappe.

Resultat sjette etappe:
1. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
2. Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka)
3. Jens Debusschere (Lotto Soudal)
4. Magnus Cort Nielsen (ORICA GreenEDGE)
5. Maximiliano Richeze (Lampre-Merida)
6. Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka)