AVVISER JUKS: Oslo Katolske bispedømme har gjennomgått medlemstallene og la de fram i en rapport til Fylkesmannen i Oslo mandag. Advokat Kjell-Clement Ludvigsen bistår den katolske kirke.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVVISER JUKS: Oslo Katolske bispedømme har gjennomgått medlemstallene og la de fram i en rapport til Fylkesmannen i Oslo mandag. Advokat Kjell-Clement Ludvigsen bistår den katolske kirke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den katolske kirke: – Vi har ikke gjort noe ulovlig

Den katolske kirke avviser at den har mottatt for mye i statsstøtte eller at noen regler er brutt i forbindelse med medlemsregistersaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en rapport som ble presentert mandag av Oslo katolske bispedømme avvises påstandene om medlemsjuks. Ifølge rapporten, som er laget under ledelse av advokat Bjørn O. Øiulfstad, har Oslo katolske bispedømme per i dag rundt 130.000 bekreftede medlemmer.

Biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke.
Biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke.

I fjor fikk bispedømmet imidlertid statstilskudd for 120.000 medlemmer, 10.000 færre enn antallet medlemmer, ifølge rapporten.

– Bispedømmets oppfatning er at vi ikke ha gjort noe ulovlig, sier fungerende administrativ leder Lisa Wade på en pressekonferanse mandag.

Bispedømmet mener altså at de ikke har mottatt tilskudd for flere medlemmer enn det de i realiteten har hatt. (©NTB)