MGP-Mørland: – Jeg husket Debrah fra The Voice og måtte ha henne

Mørland lette etter en å synge duett med i MGP. Han fant Debrah, og de to gikk til topps med låta «A Montster Like Me» på lørdag.

Se intervjuet med MGP-vinnerne i toppen av saken.

I mai reiser Kjetil Mørland (34) og Debrah Scarlett (21) til Wien for å representere Norge i Eurovision Song Contest.

– Det var surrealistisk

Sangduoen stakk av med seieren under den norske finalen på lørdag, og hele helgen har vært et eneste stort kaos for de to artistene. 

– Hele opplevelsen var surrealistisk, og det vil nok aldri gå helt opp for meg, sier Mørland til TV 2.

Kjetil Mørland hadde vinnerlåta «A Monster Like Me» klar på forhånd, men hadde ikke peiling på hvem han skulle dele scenen med. Låta var opprinnelig en duett, og Kjetil gikk i gang med letingen etter en passende kvinne for andrestemmen.

– Jeg skrev låta som en duett, og det var litt tidspress for å finne en sangpartner. Jeg trålte YouTube, og prøvde å finne en norsk artist med særpreg på stemmen. Da husket jeg Debrah Scarlett fra The Voice, og ringte henne.

Oppringt av en fremmed

Debrah Scarlett har bodd i Sveits i 16 år, og ble oppringt av en fremmed mann som spurte henne om å delta på MGP sammen med han.

– Jeg var på turné i Sveits, også ringte en person og spurte om jeg ville være med å synge. Jeg visste jo ikke om det var en seriøs forespørsel. Han sendte meg låta og det var egentlig det som fikk meg til å bestemme meg for å være med. Den var så fin at jeg ikke kunne si nei, sier Debrah.