Dramatisk video viser hvordan politiet fant mirakel-babyen Lily (18 mnd)

Den lille jenta overlevde 14 timer innesperret i en bil i iskald elv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Hele verden har latt seg røre av historien om halvannet år gamle Lily som overlevde 14 timer opp ned i et bilvrak i iskaldt vann ved Spanish Fork, Utah i forrige uke.

«Hjelp meg»

Både politi og lokalbefolkning er forbløffet over at ingen så ulykken, eller oppdaget bilvraket ved den trafikkerte veien. Det var en fisker som oppdaget bilvraket i elva. Da redningsmannskapene kom til stedet har flere politifolk og redningsmannskaper fortalt at de hørte en stemme som ropte «Hjelp meg» uten at noen kan forklare hvordan det var mulig.

I vraket lå nemlig Lilys mor, 25 år gamle Jenny, død. Kun en nedkjølt, 18 måneder gammel baby var i live i vraket. Hun hang og dinglet i barnesetet sitt rett over det iskalde elvevannet.

Filmet redningsaksjonen

Redningsmannskapene måtte tippe bilen over på siden for å komme til. Se videoopptaket fra politimannens «body-cam» øverst i saken.

Politi- og brannfolk styrter ut i elven. De tipper bilen rundt, og innen kort tid har de jenta i armene og løper opp i ambulansen. Der får de liv i jenta og haster henne til sykehus med helikopter. 

Elven var så kald at sju av redningspersonellet fikk frostskader under den relativt korte redningsaksjonen. At jenta har overlevd kulda i 14 timer, er utrolig.

Lily er så godt som frisk igjen, og faren, Deven Trafny, er nå alene med henne.

– Jeg klarer ikke helt forstå hva som har skjedd. Jenny var mitt livs kjærlighet, sier han gråtkvalt til CBS. Men han er lykkelig for å ha datteren i god behold.