Championship-runden: – Her går det galt for Ruddy

Her er oppsummeringen av den 37. runden av Championship.

Den utrolige jevne opprykkskampen i Championship har skapt overskrifter den siste uken, og selv om det var flere toppoppgjør på menyen denne helgen, er avstanden fortsatt kort mellom de fem øverste lagene på tabellen.

Middlesbrough fikk låne tabelltopp i noen timer etter at de slo Ipswich Town hele 4-1 i lørdagens tidligkamp. Jonathan Parr startet på høyrekanten for Ipswich, og var involvert i Ipswichs scoring. Han sendte avgårde et knallhardt skudd som Boro-målvakten ga retur på. Den returen satte ligaens toppscorer Daryl Murphy i mål.

Senere på ettermiddagen ble Boro passert av to lag. Helt på toppen troner nå AFC Bournemouth etter deres oppskriftsmessige seier hjemme mot håpløse Blackpool. Bournemouth brukte ikke mer krefter enn de behøvde, men likevel var Blackpool aldri nær scoring.

Watford krøp opp på plassen bak Bournemouth etter deres 4-1 seier hjemme mot Reading. Gjestene fra Berkshire stilte med et svært svekket lag grunnet viktig cupkamp mot Bradford City allerede på mandag, og derfor var det aldri noen tvil om hvilket lag som kom til å sitte igjen med tre poeng.

En av rundens mest omtalte kamper på forhånd, var oppgjøret mellom Norwich City og Derby County. Begge lagene blir sett på som noen av de største opprykksfavorittene i Championship denne våren. Norwich ledet 1-0 og var det beste laget i den kampen, men Derby fikk med seg ett poeng takket være et komisk selvmål av Norwich-målvakt John Ruddy.

Alexander Tettey hadde stått over de to foregående rundene på grunn av suspensjon, men nordmannen var tilbake i lagoppstillingen til helgens kamp. Han gjorde sin vanlige ryddejobb på midtbanen, og var involvert i Norwichs flotte scoring.

Like bak de øverste lagene har det blitt litt spenning i kampen om play-off. I likhet med Ipswich, gikk også Brentford på en smell i lørdagens runde. De tapte 1-2 hjemme mot Cardiff City, til tross for at gjestene måtte avslutte kampen med bare ni mann på banen. Dette har tent håpet for lagene som ligger utenfor play-off plassene.

Wolverhampton Wanderers spilte uavgjort borte mot Brighton & Hove Albion, og har nå bare tre poeng opp til den viktige sjetteplassen. Supporterne til Nottingham Forest og Blackburn Rovers hadde egentlig gitt opp drømmen om opprykk, men fin form i det siste har gitt fornyet håp. Begge de to tidligere Premier League-klubbene har nå åtte poeng opp til sjetteplassen.

I nedre halvdel av tabellen ser det mørkt ut for Millwall. Manager Ian Holloway fikk sparken tidligere i uken, og på lørdag klarte ikke klubbens nye manager Neil Harris utrette noen mirakler. Millwall tapte 0-2 borte mot Bolton Wanderers, og har nå ni poeng opp til trygg plass.

Wigan Athletic har derimot fått tilbake håpet. De vant 2-1 borte mot bunnrival Rotherham United, takket være to flotte frisparkmål fra tidligere Liverpool-spiller Jermaine Pennant. Med tre seire på de fire siste kampene, har Wigan nå bare seks poeng opp til trygg plass. Ingen vil nok bli overrasket dersom Wigan klarer tette den luken innen sesongslutt.

Rundens spiller: Brett Pitman (AFC Bournemouth)
For andre uke på rad er det Brett Pitman som imponerer mest i Championship. Forrige runde scoret han to mål, mens han denne runden klemte til med hat-trick allerede før pause i 4-0 seieren mot Blackpool. Bournemouth ligger nå på toppen av tabellen, og dersom Pitman opprettholder denne formen, skal man ikke se bort fra at den Jersey-fødte spissen kan skyte The Cherries til Premier League.

Rundens scoring: Cameron Jerome (Norwich City)
Selve avslutningen til Cameron Jerome var ikke spesielt imponerende, men kombinasjonene i forkant av 1-0 scoringen til Norwich var skikkelig imponerende. Alexander Tettey startet angrepet, før flere Norwich-spillere på enkelt og herlig vis spilte seg helt inn til femmeteren.

Rundens kløne: John Ruddy (Norwich City)
Norwich scoret et fantastisk mål fremover på banen, men målvakt John Ruddy ville også ha litt oppmerksomhet i helgens toppkamp mot Derby County. På stillingen 1-0 til Norwich slo Derby-debutanten Jamie Hanson et forholdsvis ufarlig hjørnespark inn i feltet. På utrolig vis klarte Ruddy å slå ballen inn i egne nettmasker på klønete vis. Det er ikke første gangen denne sesongen at Ruddy har tabbet seg ut.

Rundens redning: Ali Al-Habsi (Wigan Athletic)
Wigan Athletic ledet 2-1 borte mot Rotherham United, og vertene jaktet desperat etter et viktig utligningsmål. Like før slutt trodde samtlige på New York Stadium at Rotherham endelig hadde funnet nettmaskene, men helt bakerst hos Wigan hadde den tidligere Lyn-keeperen Ali Al-Habsi tatt på seg rollen som festbrems. Med en utrolig dobbelredning sikret han tre viktige poeng for Wigan, og kanskje vil disse redningene være forskjellen på nedrykk og fornyet kontrakt i Championship ved sesongslutt.

Rundens sang: Blackpool-fansen
Det er vanskelig å ikke synes synd på Blackpool-fansen. Favorittlaget deres er i fritt fall, og kommer til å spille League One-fotball neste sesong. I Championship får de ofte juling, og på bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. Derfor var det ingen overraskelse at Blackpool fikk det tøft borte mot serieleder AFC Bournemouth på lørdag. Midtveis i kampen ledet Bournemouth 4-0, og da klemte Blackpool-fansen til med følgende sang: ”How shit must you be, it’s only 4-0”.