SAVNET:  Evind Olav Gil Ottesen ble siste sett natt til søndag. (Foto: Privat)
SAVNET:  Evind Olav Gil Ottesen ble siste sett natt til søndag. (Foto: Privat)

Ingen spor etter savnede Eivind Olav på Voss

Store ressurser har mandag søkt etter savnede Evind Olav Gil Ottesen (61) på Voss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

61 år gamle Eivind Olav Gil Ottesen fra Bergen ble sist sett ved et utested i Voss sentrum i Hordaland natt til søndag. Det ble slått alarm da han ikke var i hytten sin på Bavallstunet dagen etter. 

– Vi søker bredt etter svar på hvor den savnede har blitt av. Dagen i dag har blitt brukt til søk i Voss sentrum, og naturlige og unaturlige ruter opp til der den savnede har hytte, sier politiførstebetjent Bjørn Inge Aarsand. 

Bilen til den savnede står parkert utenfor hytta.

Overvåkingskamera er sjekket

Politiet har innhentet informasjon fra overvåkingskamera, drosjer og andre som var i Voss sentrum natt til søndag. Den savnedes hytte er sperret av.

– Hvorfor har dere sperret av hytten? 

SPERRET AV: Politiet har sperret av hytten til den savnede Eivind Olav Gil Ottesen på Voss. Foto: TV 2
SPERRET AV: Politiet har sperret av hytten til den savnede Eivind Olav Gil Ottesen på Voss. Foto: TV 2

– Det har vi gjort fordi veien videre er usikker. Hytta er sperret av med tanke på at en kriminalteknisk undersøkelse kan bli aktuelt. Det er ingenting som tilsier at vi står overfor en straffbar handling, men vi vil beholde hytta og området rundt til vi har svaret, sier Aarsand til TV 2.

Den savnede er 179 centimeter høy, har brunt hår og brune øyne. Han var trolig iført dongeribukser og en rød skijakke da han sist ble observert.

Kan være aktuelt å utvide søket

Mandag har Sivilforsvaret, Røde kors, Norske redningshunder og politiet deltatt i søket etter 61-åringen. Politiet ber publikum ta kontakt dersom de har gjort observasjoner som kan stemme overens med beskrivelse av den savnede. 

– Kan det være aktuelt å utvide søkeområdet? 

– Det blir vurdert fortløpende. Nå har vi utvidet noe mot kvelden, og vi vil fortsette så lenge det er nok lys, sier Aarsand. 

TV 2/ NTB