Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Slik sjekker du skatten NÅ

Elektroniske brukere av Skatteetaten får svaret – blir det baksmell eller ekstra feriepenger?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste håper de har betalt noen kroner for mye i skatt i året som gikk og dermed får tilbake på skatten. Selvangivelsen gir en pekepinn på hvordan man ligger an.

19. mars blir selvangivelsen tilgjengelig for e-brukere. 23. mars blir selvangivelsen tilgjengelig elektronisk for alle.

Dersom du ønsker å sjekke selvangivelsen nå, kan du gjøre dette på Altinn. Her kan du logge deg inn for å finne ut hvor mye du får igjen på skatten.

I en periode etter midnatt hadde flere problemer med å logge inn på siden, mens andre klarte å sjekke selvangivelsen uten problemer. 

Men selv ikke skattemyndighetene er feilfrie, så det er først når man har gjort eventuelle endringer og selvangivelsen er behandlet at man får et endelig svar på om man får igjen penger.

I fjor fikk 2,5 millioner skattytere til sammen 28,6 milliarder kroner. Samtidig måtte 403.000 personer hoste opp 5,5 milliarder i restskatt.

Fristen for å levere selvangivelsen er 30. april. Første pulje med skatteoppgjør kommer 24. juni. Neste mulighet er 6. august, og deretter blir det løpende oppgjør fram til 14. oktober, opplyser Skatteetaten.