Kristoffersen til topps etter fantastisk andreomgang

– Dette var virkelig bra. Wow. Alt fungerte, sa nordmannen etter sin andre verdenscupseier for sesongen.

Henrik Kristoffersen vant søndagens slalåmrenn i Kranjska Gora.

Nordmannen lå på tredjeplass etter førsteomgang, men vartet opp med et fantastisk løp i den andre, akkurat som på lørdag da han kjørte seg opp 16 plasser i storslalåmen, og tok sin andre verdenscupseier for sesongen og tredje i karrièren.

– Det var virkelig bra. Wow. Jeg følte jeg traff den riktige linjen hele veien. Det var litt humpete, men planen fungerte perfekt. Skiene var fantastiske. Det var rett og slett et veldig bra løp, og alt fungerte bra i dag, sa han til en FIS-reporter etter målgang, og la til:

– Det var ikke en overraskelse at jeg vant - jeg føler at jeg kan hevde meg med de beste.

Nummer tre i fjor - én i år
Giuliano Razzoli tok andreplassen 0,24 sekunder bak, mens svenske Mattias Hargin, som ledet etter førsteomgang, endte opp på tredje. Landsmann Markus Larsson, som ledet da Kristoffersen satte utfor, endte på fjerde. 

Seieren er Kristoffersens andre for sesongen etter triumfen i sesongåpningen i Levi i november, og kommer bare dager etter at han ble tidenes mestvinnende alpinist i junior-VM på Hafjell.

20-åringen fra Rælingen ble nummer tre i samme trasé i Kranjska Gora, Slovenia, i fjor, men gikk altså helt til topps denne gangen.

En annen norsk unggutt, Sebastian Foss-Solevåg, gjorde også sakene sine bra søndag. 23-åringen fra Sunnmøre lå på åttendeplass etter førsteomgang, og beholdt den plasseringen med en solid andreomgang.

Solid førsteomgang
Kristoffersen lå som nevnt over på tredjeplass etter den første omgangen, og de andre norske gjorde også solide løp.

Foss-Solevåg var 8. best i første, mens Jonathan Nordbotten lå på 17. plass. Nordbotten endte til slutt opp på 21.

Leif Kristian Haugen kom seg så vidt videre til finalen med 29. plass, og kjørte seg opp seks plasser til 23. i andreomgang.