RYSTET: Studenter ved misjonærskolen demonstrerer etter den brutale voldtekten lørdag. (AP Photo/Pranab Debnath)
RYSTET: Studenter ved misjonærskolen demonstrerer etter den brutale voldtekten lørdag. (AP Photo/Pranab Debnath)

Eldre nonne gjengvoldtatt i India

En nonne i 70-årene ble voldtatt da hun prøvde å hindre et innbrudd på en kristen misjonærskole øst i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nonnen er innlagt på sykehus med alvorlige skader etter angrepet, opplyser politiet. Sju eller åtte menn skal ha angrepet og voldtatt den aldrende kvinnen ved en misjonærskole i Nadia-distriktet 80 kilometer nordøst for Kolkata, melder nyhetsbyrået AP.

Forbrytelsen føyer seg inn i en rekke av alvorlige seksualiserte angrep mot kvinner i India. En hel verden ble rystet over saken der en 23 år gammel kvinner døde som følge av skadene hun ble påført etter å ha blitt gjengvoldtatt på en buss i New Delhi i desember 2012.

Nonnen ble angrepet og voldtatt da hun prøvde å hindre en gjeng fra å begå et innbrudd ved en kristen misjonærskole. Tyvene bandt skolens sikkerhetsvakter grytidlig lørdag og tok seg inn på rommet hvor nonnene sov. Tyvene tok med seg en av kvinnene til et annet rom da hun forsøkte å stanse dem, og der ble hun voldtatt, opplyser politiet.

Kvinnen som ble angrepet er den eldste nonnen ved skolen og er 71 eller 72 år gammel.

En stor mengde rasende studenter, foreldre og lærere sperret en vei og en jernbanelinje i nærheten med krav om rask etterforskning av saken. Gjerningsmennene slapp unna med penger, en mobiltelefon, en pc og et kamera som tilhører skolen.