Giroud herjet da Arsenal forlenget Emirates-rekord

– Det første målet er så vakkert. Det er et av årets flotteste mål.

Arsenal-West Ham 3-0

Arsenal gikk helt opp i ryggen på Manchester City med en komfortabel 3-0-seier hjemme mot West Ham lørdag. 

Ikke overraskende havnet formsterke Olivier Giroud i hovedrollen men en lekker 1-0-scoring, målgivende på den andre og et sterkt og lekent bidrag på den tredje og siste. 

Aaron Ramsey og Mathieu Flamini puttet de to siste i seieren som gjør at Arsenal nå bare er ett poeng bak City på andreplass, som møter Burnley 18.30 lørdag kveld.

– 3-0 er fantastisk for oss. Vi er i god form, og vi er veldig fornøyde. Vi bommet på en del sjanser og slet litt med effektiviteten i dag, men 3-0 er uansett veldig bra, sa Giroud etter kampen.

Åtte hjemmeseire på rad
Seieren sørget også for å forlenge Arsenals imponerende ligaform. Seieren var den åttende på de ni siste i serien, og seieren på hjemmebane var den åttende på rad på Emirates Stadium. 

Så mange kamper har Arsène Wengers menn aldri vunnet på rad på sitt relativt nye hjem. Sist de tok like mange hjemmeseire på rad var helt tilbake i 2005.

– Arsenal er gode og scorer noen fantastiske mål. De ser ut som de pleier å gjøre på denne tiden av året, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter kampen.

Erik Thorstvedt var enig og lot seg fascinere av de vakre målene.

– Det er sjelden du ser tre så like og så flotte mål. Disse tre er kunststykker, alle tre. Og det er mer enn nok. Det er mye fint spill og fine greier, men de tre scoringene sier så utrolig mye om kampen, selvsagt, men det sier også mye om Arsenal akkurat nå.

Snytt for straffe?
Wenger valgte å sette hele fem av spillerne som startet i seieren mot Manchester United på benken, men hjemmelaget kom godt i gang selv om spillere som Danny Welbeck og Santi Cazorla fikk hvile.

En av de som fikk sjansen fra start, Theo Walcott, kunne fort ha scoret allerede etter fem minutter.

En lekker flikk av Giroud fant engelskmannen i en farlig posisjon foran mål, men 25-åringen ble taklet av James Collins idet han skulle avslutte. Pipeblåser Chris Foy valgte å la spillet gå videre, men reprisene skapte i etterkant tvil om det var den riktige avgjørelsen. 

Hjemmelaget spilte tidvis leken fotball på den alltid pene matten på Emirates Stadium og skapte flere store sjanser etter at de mente de skulle hatt straffe.

Alexis Sánchez var aktiv og var farlig frempå ved to anledninger det første kvarteret, men kampens første virkelig store sjanse var det bortelaget, mot spillets gang, som skapte.

Matt Jarvis fikk god tid med ballen ute på kanten og fant Kevin Nolan på vei fremover. Skuddet fra kanten av 16-meteren hadde imidlertid David Ospina tilstrekkelig kontroll på.

– Et av årets flotteste mål
Deretter og ut omgangen handlet alt om Arsenal - men scoringen kom ikke før helt på tampen. 

Først satte Giroud ballen utenfor fra skrått hold, før Ramsey etter 27 minutter møtte et innlegg fra Calum Chambers. Ballen var på vei mot mål, men Adrián fikk i siste liten slengt en arm i været og avverget baklengsmål. 

De neste ti minuttene burde Walcott, to ganger, og Sánchez igjen ha gitt Arsenal-ledelsen, men på overtid av de første 45 kom endelig gjennombruddet.

Et klassisk Arsenal-angrep med mange involverte og få berøringer endte til slutt opp hos Giroud, som fra skrått hold inne i boksen banket ballen via stangen og inn.

Hans femte mål på de siste fem kampene mot West Ham, og ekspertene i TV 2s studio lot seg imponere.

– Det er et av årets flotteste mål. Det er så vakkert. Det er mye finere enn Phillips' scoring tidligere i dag, sa Myhre i pausen.

Dommerbytte på Emirates
Hjemmelaget skapte langt fra like mye i den andre som i den første omgangen, og det var Matt Jarvis som kom til omgangens første sjanse etter knappe kvarteret.

Et hjørnespark blir ikke skikkelig klarert, og 28-åringen fyrte løs fra 10 meter. Dessverre for bortelaget gikk imidlertid skuddet hjelpeløst over.

Minuttet etter var det duket for kampens store «snakkis» idet dommer Chris Foy måtte ta seg selv av banen på grunn av en skade. Inn kom fjerdedommer Anthony Taylor til stor applaus og latter fra Arsenal-fansen.

Ti minutter senere, idet kampuret var i ferd med å bikke 70 minutter, skapte hjemmelaget den første virkelig store sjansen i andreomgang, men skuddet fra Ramsey, etter fin-fint, men litt ubesluttsomt angrepsspill, var ikke godt nok til å overliste Adrián.

Ramsey og Flamini sikret seieren
Arsenal hadde kontroll på det meste utover i kampen, men måtte vente helt til de ti siste minuttene før de kunne være sikre på tre poeng.

Først var det Ramsey som fikk målet prestasjonen hans fortjente etter lekent samspill med kampens store spiller, Giroud.

I det 83. minutt fikk også Flamini skrevet seg på scoringslisten da en lekker liten «chipp» fra Giroud fant Santi Cazorla, som deretter fant en umarkert Flamini på bakerste.

3-0 og «game over».

Slik startet lagene:

Arsenal: Ospina - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin, Walcott, Özil, Sanchez - Giroud

Innbyttere: Szczesny, Gibbs, Cazorla, Flamini, Welbeck, Akpom, Bellerin

West Ham: Adrián - O'Brien, Kouyate, Collins, Cresswell - Noble, Song, Downing, Nolan, Jarvis -Sakho

Innbyttere: Nene, Demel, Amalfitano, Jaaskelainen, Poyet, Cullen, Onariase