I KJENT STIL: Ingen skal påstå at Jeremy Clarkson er politisk korrekt. Programlederen har havnet i trøbbel en rekke ganger, men krangelen med en produsent fikk begeret til å renne over for BBC. AFP PHOTO / ANA POENARIU
I KJENT STIL: Ingen skal påstå at Jeremy Clarkson er politisk korrekt. Programlederen har havnet i trøbbel en rekke ganger, men krangelen med en produsent fikk begeret til å renne over for BBC. AFP PHOTO / ANA POENARIU

Clarkson antyder at tiden i Top Gear kan være over

I sin faste spalte i tabloiden The Sun antyder Jeremy Clarkson at hans tid i Top Gear kan være omme.

Den sleivkjeftede programlederen har skapt store overskrifter etter at han ble suspendert fra BBC på grunn av en krangel med en produsent. Hendelsen granskes nå av BBC.

Hovedpersonen selv har ikke sagt mye til media etter at saken ble kjent tirsdag. I sin sedvanlig fleipete tone sa Clarkson at han var på vei til Nav da han gikk ut av huset sitt forleden. 

Sammenligner seg med en dinosaur

I sin faste spalte i den britiske tabloiden The Sun letter imidlertid programlederen på sløret og antyder at han ikke kommer tilbake på Top Gear.

– En dag døde alle dinosaurene – og nå, mange år senere, er det ingen som sørger over at de er borte. Likevel sitter vi og snufser over tigeren, som nå er på randen av utryddelse. Eller isbjørnen, som ikke har mer enn noen millioner kvadratkilometer den kan kalle et hjem. Men la oss være ærlige. Disse store, fryktinngytende dyrene har ingen plass i en verden som har gått videre, skriver han.

Voldsomt utbrudd

PÅ VEI UT? Faksimile: The Sun
PÅ VEI UT? Faksimile: The Sun

En familie som ble vitne til episoden som nå granskes, fortalte fredag til Sky News at programlederen ble rasende fordi det ikke fantes varm mat tilgjengelig etter innspillingen av et innslag. Clarkson skal ha truet med å si at han skulle få produsent Oisin Tymon sparket.

Vitnet Sue Ward kalte oppførselen sjokkerende.

– Det var banning og sverging og den stakkars mannen fikk gjennomgå i lang tid, sier hun til Sky News.

En kampanje for å få Clarkson tilbake på skjermen har lørdag morgen samlet nesten 900.000 underskrifter. Top Gear-stjernen har fått støtte fra selveste statsminister David Cameron.

– Fordi han er et stort talent og underholder så mange, deriblant mine barn som vil bli knust om Top Gear tas av skjermen, håper jeg dette kan løses fordi han det er et suverent program og han er et stort talent, sa Cameron denne uken.

– Fire nye arter hver dag

Clarkson skriver at han både er rørt og takknemlig over støtten. Likevel antyder han ikke vil fortsette i verdens mest sette faktaprogram som når 350 millioner seere.

Man kan starte så mange kampanjer man bare orker og be om støtte fra alle slags politikere, men en dag må man si farvel til monstrene og gå videre, skriver 54-åringen.

– Ikke la dette ta motet fra deg, for en rapport denne uken sier at forskere har oppdaget 1451 nye arter i verdenshavene bare det siste året. Det er fire hver dag.