VÅKNET TIL LIV: Akkurat idet Katie og David skulle ta farvel med lille Jamie, trakk han pusten og åpnet øynene. Foto: Privat
VÅKNET TIL LIV: Akkurat idet Katie og David skulle ta farvel med lille Jamie, trakk han pusten og åpnet øynene. Foto: Privat

Kates baby var erklært død da hun la den lille gutten på brystet – plutselig gispet han etter luft og åpnet øynene

I dag er Jamie og tvillingsøsteren Emily fem år gamle. Foreldrene har startet innsamling til inntekt for prematurbabyer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kate og David Ogg fra Queensland i Australia ble foreldre for første gang i 2010. Etter å ha prøvd lenge å få barn, fikk de vite at de skulle få tvillinger.

Tvillingene, en gutt og en jente, ble for tidlig født. De nybakte foreldrene var knust da de fikk høre at gutten deres hadde sluttet å puste.

FRISK OG RASK: Emily og Jamie er i dag fem år gamle. Foto: Privat
FRISK OG RASK: Emily og Jamie er i dag fem år gamle. Foto: Privat

Pulsen borte

– Etter fødselen flokket alle helsearbeiderne seg rundt Jamie. Det var rundt 20 personer i rommet. Stemningen var ikke god, sier Katie til Daily Mail

– Han sluttet å puste og pulsen var nesten borte. Etter 20 minutter sluttet de å jobbe med ham, sier hun.

Lå på brystet

Gutten hadde allerede fått navnet Jamie. Foreldrene Katie og David tenkte at dette ville være den eneste gangen de kunne få holde gutten, og plasserte ham oppå brystet til Katie. 

David la seg ned ved siden av dem slik at de begge kunne ta farvel. Om det var varmen og kjærligheten fra moren som gjorde det er uvisst, men det som skjedde etterpå fremstår som et mirakel.

Grep fingeren til pappa

Lille Jamie begynte å bevege seg, og pusten hans kom i gang igjen. Da kom helsepersonellet styrtende inn igjen på rommet og fortsatte gjenopplivingen. 

– Han trakk pusten, og deretter åpnet han øynene. Han pustet og grep fingeren til Dave. Hadde vi latt legen ta ham med seg ut fra rommet, hadde Jamie vært død, sier Katie.

– Jeg var tjukk, tvillingene tynne

Resten er historie - fem år senere er Jamie en frisk og rask gutt uten bekymringer, skriver avisen Daily Mail. Ekteparet Ogg har nylig fortalt tvillingene om den dramatiske starten på livet. 

– Emily begynte å gråte og klemte Jamie, sier Katie. 

Tvillingene har også en lillebror, Charlie (4), som kanskje er den som forklarer dramatikken best:

– Da jeg var født var jeg tjukk og tvillingene var tynne. Jamie var død også, men nå lever han, forklarer han til Daily Mail.

Katie og David driver pengeinnsamling til inntekt for arbeid med premature. På Facebook og forteller de om egne erfaringer.

De har også opprettet en innsamlingsside på nettet. Blant annet skal David delta på et triatlon for å skape blest om saken.