ÅSTEDET: Nykøbing Falster Sygehus er ifølge dansk politi åsted for tre 
drap og ett drapsforsøk. Foto: Simon Læssøe/Scanpix Danmark.
ÅSTEDET: Nykøbing Falster Sygehus er ifølge dansk politi åsted for tre drap og ett drapsforsøk. Foto: Simon Læssøe/Scanpix Danmark.

Sykepleier (30) drapssiktet:
– Hennes verden har falt i grus

Den danske kvinnen som er siktet for å ha drept tre av sine pasienter, ble fredag fremstilt for varetekstfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var danske TV 2 som i dag meldte at siktelsen mot den 30 år gamle kvinnelige ansatte ved Nykøbing Falster Sykehus på Sjælland i Danmark er klar:

Politiet mener kvinnen (30) i løpet av en nattevakt drepte to menn og en kvinne, og forsøkte å ta livet av ytterligere én kvinnelig pasient.

– Falt i grus

Den siktede 30-åringen nekter straffskyld. For rettsmøtet fredag uttalte hennes forsvarer, Jørgen Lange, seg til pressen om hvordan hun hadde det.

– Enhver som blir satt i en slik situasjon, vil føle at verden deres har falt i grus, sier Lange til danske TV 2.

Siktelsen ble gjort kjent av Østre Landsret fredag. Landsretten opphever dermed hemmeligholdet, såkalt dobbelt lukkede dører, som saken til nå har vært behandlet under i byretten.

Ifølge dansk TV 2 gråt kvinnen under fengslingsmøtet fredag, der flere pårørende var tilhørere.

Skrev om dødsfallene på Facebook

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet skrev kvinnen om den fatale nattevakten på Facebook, der hun beskrev vakten som «den verste noen sinne».

Klokken 7.34, en halvtime etter at vakten var over, skrev hun følgende på sin egen facebookprofil:

– Så kom jeg endelig hjem etter den verste nattevakt noen sinne. Men takk for kampen.

En venn svarte: – Det lyder ikke særlig spennende. Håper du får mange timer søvn. God natt.

– Det var spennende, det kan jeg love deg. Jeg har hatt den siste nattevakt på meget lang tid, svarer den nå drapssiktede kvinnen.

Fire timer etter at nattevakten var over, svarte hun en annen venn følgende: – Hvis du legger til en hjertestans og en pustestopp(...)Jeg var klar til å henge meg selv i dag tidlig.

Dagen etter ble hun pågrepet og varetektsfengslet for tre uker. Retten vurderte at mistankene mot kvinnen var så sterke at det var grunn nok til å fengsle henne.

Det var sykehusets ledelse som kontaktet politiet med beskjed om at det trolig hadde skjedd flere «mistenkelige dødsfall».