ØNSKER IKKE Å FORLENGE: Anders Bastiansen ønsker ikke å forlenge kontrakten med Graz 99ers. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ØNSKER IKKE Å FORLENGE: Anders Bastiansen ønsker ikke å forlenge kontrakten med Graz 99ers. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Bastiansen er ferdig i Østerrike

Landslagsspilleren utelukker ikke en retur til gamleklubben Frisk Asker. 
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – Det var mye tøffere enn hva jeg hadde trodd. Så hardt som vi trente har jeg aldri trent noen gang. Det er gøy å ha vært med på det, men kroppen var sliten nesten hele tiden og det var ikke noe særlig gøy, sier Bastiansen til TV 2. 

Landslagsspilleren kom tilbake til Norge på onsdag, og er i full gang med VM-oppkjøringen på "Camp Roy".

Han innrømmer at det blir med én sesong i østerriksk hockey. 

– Tingene mine ble sendt i posten hjem ja, smiler 34-åringen. 

Utelukker ikke norsk hockey
Nå er Asker-gutten i samme situasjonen som før fjorårets VM - han vet ikke hvilken klubb som blir neste stoppested. Samtidig utelukker han ikke at det kan være tid for å komme tilbake til Norge etter elleve sesonger i utlandet. 

– Det kan bli Norge, jeg er absolutt ikke fjern fra den tanken. Jeg begynner å bli litt eldre jeg også, så vi får se. Jeg har pratet litt med noen norske lag, innømmer han. 

– Frisk Asker blant annet?

– Det skal du ikke se bort ifra siden jeg er derfra, smiler han. 

– Hvordan ser du på å eventuelt komme tilbake dit?

– Hvis det blir det er jeg kjempemotivert til å gjøre det, og hvis det ikke blir det er det en helt annen sak. Så det får vi ta når den tid kommer. Det er mange ting som skal falle på plass før man bestemmer seg, understreker 34-åringen. 

Holøs fristes av Sveits
Jonas Holøs er også tilbake i Norge, etter at Lokmotiv Yarloslavl røk ut av sluttspillet i første runde mot Dynamo Moskva.

Han ser heller ikke bort ifra et klubbskifte etter sesongen. Sarpingen har vært to sesonger i Lokmotiv, og har ennå ikke fått tilbud om ny kontrakt etter denne sesongen. 

– Jeg syns det er veldig vanskelig, og veit ikke helt hva jeg vil selv. Jeg har ikke fått noe tilbud om ny kontrakt, men jeg veit at de snakker med agenten min. Så det er ikke lagt på is, sier han.

27-åringen legger likevel ikke skjul på at han fristes av et miljøskifte. 

– Russland er en veldig bra liga, men livet der borte er ikke alltid like enkelt. Hadde det vært litt enklere utenfor isen så tror jeg det hadde blitt det uansett, men det mye man skal ta hensyn til. Det har vært to ganske tøffe år der, og vi har ofte byttet trenere. Med hovedtrener og assistenttrenere tror jeg vi har gått gjennom ti trenere på ti år. Så det er også et stort usikkerhetsmoment, understreker han. 

– Har du fått noen konkrete tilbud fra andre klubber?

– Ingen konkrete tilbud, men jeg veit det er interesse fra både Sveits og Sverige. Ifølge agenten min har jeg mulighet til å få kontrakt i både Russland, Sveits og Sverige. Jeg utelukker ingenting ennå, avslutter han.