Lagmannsretten senker straffen for eks-politimann

Lagmannsretten reduserer straffen til to år og seks måneders fengsel for eks-politimannen Lars Trøen van Hoegee.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lagmannsretten reduserer straffen til to år og seks måneders fengsel for Lars Trøen von Hoegee som i fjor ble dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen hjelpeløs på Brevikbrua.

Eks-politimannen ble dømt til tre års fengsel i Nedre Telemark tingrett i fjor, men anket dommen til lagmannsretten.

Dommerne delt

Dommen er i tråd med aktors påstand, men dommerne var delt i synet på straffeutmålingen.

Et mindretall ville opprettholde dommen på tre års fengsel for 42-åringen som i fjor høst ble dømt for å ha forlatt den 33 år gamle kvinnen på Brevikbrua i Telemark, mens flertallet ville redusere straffen.

– Det var krangelen på brua som satte henne i en suicidal tilstand, og han skulle ikke gått fra henne på brua, heter det i dommen fra lagmannsretten skriver Varden.

Dommerne skriver også at politimannen utsatte Linn Madelens etterlatte for en ekstra påkjenning ved å lyve i ettertid.

Var på fest

33-åringen ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august 2013 etter å ha falt rundt 40 meter ned fra Brevikbrua.

Kvelden før Linn Madelen ble funnet død, hadde politimannen, Linn Madelen, hennes samboer og hennes bror vært samlet hjemme hos henne i et festlig lag.

Dette var siste gang noen fra Linn Madelens familie så henne i live.

Familien etterforsket

Bråthens familie og venner reagerte på at dødsfallet ble etterforsket som et selvmord, og de satte selv i gang en egen etterforskning av saken.

Ved Brotorvet kjøpesenter i Brevik oppdaget Tina Maabø Tellefsen et overvåkningskamera. Video fra dette kameraet viste at Bråthen og politimannen hadde gått sammen mot Brevikbroa - stikk i strid med hva politimannen hadde forklart.

I tillegg skal to ulike bilførere ha observert van Hoegee og Bråthen sammen på broen den aktuelle natten.

Von Hoegee var opprinnelig siktet for forsettlig drap, men påtalemyndigheten frafalt denne siktelsen fordi de mener bevisene mot han ikke holdt.

 

NTB/ TV 2