KAN FORSVINNE: Louis van Gaal kan lide samme skjebne som David Moyes.
KAN FORSVINNE: Louis van Gaal kan lide samme skjebne som David Moyes.

Fotballryktene:
– Manchester United kan ha funnet erstatter for van Gaal

Og PSG lar Manchester United velge blant fire spillere.

I dag trekker vi en ny nellikspiker ut av overgangsvinduappelsinen vår.

Og nå er det bare 110 dager igjen til overgangsvinduet åpner.

Det betyr at klubblederne har noen uker på seg til å finne de rette forsterkningene inn mot neste sesong.

For Premier League-klubbene kan det komme godt med. For de siste ukene har vist at de trenger nytt blod for å hevde seg blant de beste i Europa.

Verden er ikke alltid like enkel. Angel di Maria er en skygge av seg selv i Manchester United. Han underpresterer på banen og har flyttet familien sin inn på hotell etter at de hadde innbrudd i huset sitt. Nå ligger huset til salgs og di Maria vil bort fra United så fort han bare kan. Barcelona skal være interessert i å hente ham tilbake til Spania, og la Pedro gå motsatt vei i bytte. Det er bare en liten hake ved den overgangen, og det er at Barca ikke har lov til å signere nye spillere. Paris Saint-Germain har lenge ønsket seg argentineren, og ville trolig fått ham i fjor – hvis ikke de var blitt nektet å kjøpe spillere på grunn av brudd på Financial Fair Play-reglene. PSG må fortsatt balansere på stram line i overgangsmarkedet, men har sett en mulighet til å sikre seg di Maria. For Manchester United har vist stor interesse for fire av klubbens spillere. Og nå tilbyr de engelskmennene å velge en av Gregory van der WielMarquinhosBlaise Matuidi eller Adrien Rabiot i bytte for argentineren, skriver Daily Express.

Ilkay Gündogan nekter å signere en ny kontrakt med Borussia Dortmund. Dermed tyder det meste på at midtbanespilleren blir solgt til sommeren. Nå melder Fichajes at Manchester United ligger først i løypen for Gündogan. 

Det brenner under føttene til Carlo Ancelotti i Real Madrid. Klubben er i ferd med å rote bort seriemesterskapet, og i Champions League så er de begynt å tape hjemmekamper. Og til tross for at klubbpresident Florentino Perez fredet italieneren torsdag, så skal sesongavslutningen være formidabel dersom han skal få fortsette i jobben. På Old Trafford følger de nøye med. For det er vel ingen overdrivelse å si at resultatene har vært skuffende under Louis van Gaal. Nederlenderen fikk kjøpe spillere for halvannen milliard kroner, og det beste han kan håpe på er en fjerdeplass i ligaen. Så da er det kanskje ikke så rart at Metro nå spekulerer i at Ancelotti kan bli nestemann som får prøve seg i managerstolen på Old Trafford, mens Manchester United fortsetter å teste ut kandidater til å etterfølge Sir Alex Ferguson.

En annen manager som har møtt motbør denne uken er Jose Mourinho. Men til tross for at Chelseas Champions League-eventyr i beste fall kan få stempelet «skuffende», så vil Roman Abramovitsj beholde portugiseren. Den russiske eieren lærte litt av forrige gang han sparket Mourinho, og vil nå tilby ham en ny fireårskontrakt på Stamford Bridge, melder Daily Star

Og Mourinho innså at han må forsterke bussen sin foran neste sesong. Det hjelper ikke å parkere den, når en glemmer å ta på håndbrekket. Selv med en mann mindre på banen, så klarte Paris Saint-Germain å score to mål mot dem på Stamford Bridge. Nå har Mourinho plassert Real Madrid-stopperen Raphael Varane helt øverst på handlelisten sin for sommeren, skriver Daily Mirror

Men franskmannen blir neppe den eneste nykommeren på Stamford Bridge. For ifølge The Sun får Mourinho nærmere 800 millioner kroner til å kose seg med til sommeren. Paul Pogba skal være en av spillerne Mourinho helst vil ha. Men med tanke på at Cesc Fabregas kan dominere midtbanen frem til jul, så trenger han strengt tatt ikke hente Pogba før i januar – når Fabregas slukner og langt på vei avslutter sesongen.

Det er ikke ofte Arsenal scorer direkte fra frispark. Da er det kanskje ikke så rart at Arsene Wenger har sendt speidere til Tyskland for å se på kanskje Europas, for øyeblikket, beste frisparkskytter. Hakan Calhanoglu banker ballen i mål fra både 30 og 40 meter hvis han får sjansen. Og et bud fra Arsenal kan fort havne på bordet til Bayer Leverkusen til sommeren. Men også Manchester City viser interesse for den tyrkiske 21-åringen, skriver Daily Mail.

Belgia har løst talentutviklingskoden. For landet overøser Europa med store talenter. The next big thing er 17 år gamle Youri Tielemans. Midtbanespilleren har spilt fast for Anderlecht i Champions League denne sesongen, og Arsene Wenger kunne ikke unngå å legge merke til ham i de to gruppekampene mellom lagene. Og ifølge TalkSPORT skal det ha overbevist ham om at Tielemans kan ha en fremtid på midtbanen til The Gunners. Men også Chelsea og Atletico Madrid vil ha et ord med i laget dersom Anderlecht er villig til å selge.

Tarik Elyounoussi kan nok regne med at lagkameraten Roberto Firmino forsvinner til sommeren. Og Hoffenheim-ledelsen sitter bare og venter på at auksjonen skal starte. Ifølge Bild skal følgende klubber ønske å være med på budkrigen: Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Juventus, Atletico Madrid, Inter, AC Milan, Bayern München, Zenit St. Petersburg, Schalke 04, Wolfsburg og Borussia Dortmund. Da burde det være mulig at noen overbyr hverandre og Hoffenheim kan få mer enn de 250 millioner kronene de i utgangspunktet har priset brasilianeren til.

Memphis Depay er en annen som ser ut til å bli en gjenganger i ryktespaltene i månedene som kommer. Angriperen har vært i vanvittig form for PSV Eindhoven i vinter, og er nå toppscorer i Eredivisie. Manchester United og Tottenham har ønsket seg 21-åringen siden VM i sommer. Men nå melder Goal at Liverpool også vil være med i kampen.

Liverpool har ikke helt vært det samme uten Daniel Agger. Nå vurderer Brendan Rodgers å få tilbake litt dansk dynamitt i de bakre rekker. For ifølge BT har Liverpool vært representert med speidere på Evians kamper i det siste. Og mannen de har kikket på skal være Simon Kjær.

Tidligere i uken ble det rapportert at Dani Alves var klar for Paris Saint-Germain fra sommeren av. Men ifølge Diario Sport står nå Liverpool klar til å starte forhandlinger med høyrebacken. 31-åringen er ferdig i Barcelona, og forlater klubben som bosmanspiller etter sesongslutt.