SIKRET SØLVET: Emil Hegle Svendsen tok sølv på normaldistansen i VM.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SIKRET SØLVET: Emil Hegle Svendsen tok sølv på normaldistansen i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sølv-Svendsen innrømmer: – Tenkte tanken på ikke å reise til VM

Nå er Emil Hegle Svendsen glad for at han valgte å reise til Kontiolahti. 

Kontiolahti (TV 2 Sporten): Sykdom og formsvikt ødela oppladningen til VM for Emil Hegle Svendsen.

29-åringen ble bare nummer 36 på sprinten og endte på 19. plass på jaktstarten i VM forrige helg. 

Men torsdag slo Hegle Svendsen tilbake, og sikret seg sølvmedaljenpå normaldistansen.

– Alt eller ingenting
Nå innrømmer imidlertid Hegle Svendsen at den tunge oppladningen til mesterskapet i de finske skoger gjorde at han var inne på tanken på å droppe hele VM.

– Som person er jeg en som tenker alt eller ingenting. Så for å være helt ærlig, så tenkte jeg tanken på ikke å reise til VM hvis det skulle gå helt på trynet, sier Hegle Svendsen etter sølvmedaljen på normaldistansen.

– Men før VM fikk jeg trent godt og kjente at formen ikke var så verst likevel. Jeg kjente jeg fikk bra utbytte av åpningskonkurransene, og da var det håp før VM. Det er viktig å aldri gi opp. Jeg visste det kom til å åpne seg muligheter, og det gjorde det på normaldistansen, fortsetter Hegle Svendsen.

– Begynte å lure
Skiskytteren, som har sikret seg elleve VM-gull og fire OL-gull totalt i sin karriere, forteller at sykdomsperiodene før VM gjorde at han slet med motivasjonen.

– Etter sykdomsperioden jeg hadde i Holmenkollen var jeg langt nede. Etter én uke var jeg fremdeles ikke blitt frisk, og da begynte jeg å lure på om jeg hadde noe i et VM å gjøre i det hele tatt. I tillegg hadde jeg jo også en sykdomsperiode like etter jul, konstaterer han.

– Jeg klamret meg imidlertid til håpet og gjorde det beste ut av situasjonen. Nå sitter jeg her med en sølvmedalje rundt halsen, poengterer Hegle Svendsen.

– I mitt ess når sesongen er over
Frustrasjonen etter å ha slitt med sykdom og formsvikt har gått utover Hegle Svendsens nærmeste. 

– Jeg er tung å ha i huset i motgang. Da er jeg ikke den letteste å ha med å gjøre. Men når sesongen er over, da er jeg i mitt ess, smiler Hegle Svendsen, som tidligere denne uken røpet overfor TV 2 Sporten at han kan komme til å gi seg med skiskyting etter VM på hjemmebane i Holmenkollen neste år. 

Lørdag skal Hegle Svendsen gå stafetten for Norge, før han avslutter VM i Kontiolahti med fellesstarten. Der kan han igjen overbevise med medalje.