«Iskrigerne» slo voldsomt tilbake

Utlignet til 2-2 i kamper hjemme mot Frisk Asker.

Etter å ha tapt sin andre kamp på rad i Askerhallen var presset virkelig på hjemmelaget da Vålerenga tok imot Frisk Asker til det fjerde oppgjøret i GET-ligaens kvartfinaleserie.

– Seieren burde vært langt større

Og «iskrigerne» levde opp til forventningspresset foran hjemmepublikummet - etter at lagene gikk inn i den siste perioden på stillingen 3-2 endte det til slutt med en komfortabel firemålsseier for Espen «Shampo» Knutsens menn.

– I dag dominerer vi fullstendig - vi er best fra første dropp, og seieren burde vært langt større, sa Vålerenga-treneren til TV 2 etter kampslutt.

Nå bærer det igjen til Askerhallen, hvor Vålerenga har tapt begge kvartfinalekampene så langt. Etter dagens prestasjon er Shampo sikker på at den trenden kan snus.

– Vi må bare fortsette med det vi gjorde i dag - være aggressive og score på sjansene våre. Da kommer også borteseirene.

Hjemmejubelen stilnet kjapt

Det var hjemmelaget som kom best igang på egen is - etter fem minutter befant Vålerenga seg plutselig i overtall fem mot tre, og det tok det ikke mange sekundene før de utnyttet overtaket. 

Simon Gamache avsluttet en mønsterangrep, og Klanen kunne juble for 1-0 på Jordal Amfi.

Men jubelen stilnet fort - tre minutter senere sørget nemlig Mathias Saksvik Baar for at lagene var like langt da han lurte inn pucken bak Steffen Søberg i Enga-buret.

Vålerenga var det førende laget resten av perioden, men med 12-5 på skuddstatistikken gikk lagene likevel i garderoben med 1-1.

Ny pangstart

Også i den andre perioden kom vertene best ut fra start. Fem minutter ut i midtperioden tok mannen med gullhjelmen ansvar - rett fra drop klinte Tobias Lindström pucket opp i vinkelen og sørget for at Klanen igjen kunne slippe jubelen løs.

Etter dette fortsatte hjemmelaget å trykke på, og da Frisk Asker kom i undertall med seks minutter igjen av perioden smalt Francois Fortier inn en ny suser fra distanse. 

Med en tomålsledelse virket det nå som om Vålerenga var fornøyde med tingenes tilstand - noe som straffet seg nesten umiddelbart.

Halvannet minutt etter å ha økt til 3-1 var det bortelagets gullhjelm-innehaver som viste seg frem - Torstein Nordrum fikk stå mutters alene foran Søberg og kunne enkelt styre inn reduseringen til hjemmefansens store frustrasjon.

Frisk-kollaps

Frisk Asker åpnet den siste perioden med en ny utvisning som igjen viste seg å bli kostbar. Daniel Sørvik vartet opp med kveldens tredje knallskudd da han fikk stå helt alene midt foran Frisk-keeper Nicklas Dahlberg, og vertene var igjen foran med to.

Fem minutter senere måtte Dahlberg igjen kapitulere - Fourtier fikk gå og gå før han enkelt kunne sette sitt andre for dagen til 5-2.

Nå var det helt slutt for gjestene - Shampos menn gikk rett i angrep og vartet opp med nok et kremmerhus signert Stefan Espeland.

Drøye fem minutter før slutt ble Simon Gamache kampens andre tomålsscorer da han satte inn Vålerengas sjuende bak Frisk Askers andre målvakt for kvelden, Theodor Hestnes. Bortelaget fikk æren av å score kampens siste ved Mikael Dokken sekunder før slutt.

7-3 seieren sørger for at det nå står 2-2 i kvartfinaleserien som spilles best av sju. Neste oppgjør spilles i Askerhallen førstkommende lørdag.

Andre kvartfinaleresultater:

Stjernen - Oilers 3-5 (0-4 sammenlagt, Oilers videre)

Lillehammer - Storhamar 0-5 (0-4 sammenlagt, Storhamar videre)

Lørenskog - Sparta 2-1 (2-2 sammenlagt)