Kontiolahti, Finland 20150312.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. 
Landslagstrener for skiksytter kvinner Stian Eckhoff har tatt ut stafettlaget til fredag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kontiolahti, Finland 20150312. Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. Landslagstrener for skiksytter kvinner Stian Eckhoff har tatt ut stafettlaget til fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nekter å endre målsetting etter VM-fiaskoen

Landslagstrener Stian Eckhoff nekter å endre målsettingen, til tross for den skuffende innsatsen til skiskytterjentene så langt i VM.

Kontiolahti (TV 2 Sporten): De norske jentene endte på helt nede på 32., 41., 46. og 52. plass under onsdagens normaldistanse i VM.

- Idrett måles på resultater og der har det så langt i Kontiolahti vært elendig for vårt kvinnelandslag, fastlo TV 2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg i sin blogg om den norske skiskytternedburen for jentenes del torsdag.

Før VM var målet å ta gull på stafetten i Kontiolahti.

Går fremdeles for medalje
Det nekter landslagstrener Stian Eckhoff å endre på, til tross for fiaskoen så langt for de norske skiskytterjentene.

- Medalje var målet vi satte oss for VM i fjor sommer. Vi skal ikke legge skjul på at medalje fremdeles er målet, men vi ser jo at det er tøft. Det er mange om beinet og vi har på mange måter ikke fått vist potensialet vårt enda. Men jeg håper at medalje er innen rekkevidde, sier Eckhoff til TV 2 Sporten - som legger til at humøret er på topp hos de jentene selv om resultatene har uteblitt.

- Stemingen i laget er bra. Det er ofte en bra pekepinn på at jentene har funnet roen før et renn. Jeg stoler på magefølelsen og håper vi er klar for fight, sier Eckhoff.

- Men det er knalltøft i toppen. Det er et par lag, som Tsjekkia blant annet, som er kjempefavoritter. Mange lag vil være med i medaljekampen, og skytingen blir avgjørende om været holder seg, poengterer skiskyttertreneren.

Kun Tiril får gå fellesstarten
De dårlige individuelle resultatene for de norske skiskytterne har allerede fått konsekvenser.

Søndagens fellesstart er det bare Tiril Eckhoff som får gå av de norske.

- Jeg skulle gjerne hatt med flere. Men vi har bare Tiril som er på topp 15 i verdenscupen totalt. Det er egentlig bare Tiril som har vært sterk nok de siste sesongene, så sånn sett er det ikke mange forandringer med tanke på at Tora Berger har gitt seg, sier Eckhoff.

Disse skal kjempe om medalje på stafetten for Norge i VM:

1. etappe: Marte Olsbu
2. etappe: Synnøve Solemdal
3. etappe: Fanny Welle-Strand Horn
4. etappe: Tiril Eckhoff