Kvinne forsøkt voldtatt – mann tatt etter DNA-funn fra skoletyveri

En ukjent gjerningsmann fra et voldtektsforsøk er avslørt fordi han stjal fra garderober.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar i år ble en kvinne utsatt for et voldtektsforsøk i det hun skulle låse seg inn i leiligheten sin på Storhaug i nærheten av Stavanger sentrum.

Fant DNA fra garderobetyv

Gjerningsmannen var ukjent, men det ble påvist DNA fra voldtektsforsøket. Nå har politiet siktet en 18 år gammel mann etter at det ble funnet DNA-match i annen urelatert sak.

– Takket være DNA-registreringen som ble foretatt i forbindelse med garderobetyveriene på Sola ble voldtektsforsøkssaken oppklart, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø, leder av Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

DNA-et tilhørte en 18 år gammel mann siktet for flere tyverier og skadeverk. Han ble siktet for flere tyverier fra garderobeskap i Åsenhallen på Sola og på Sola videregående skole. I den forbindelse ble det tatt DNA-profil til etterforskningsregisteret.

Oppklarer flere saker

DNA-reformen trådte i kraft i 2008 og er en av de største kriminalpolitiske satsingene i Norge i senere tid. Forventningen var at den skulle øke sannsynligheten for oppklaring av straffesaker, spesielt vinningssaker. Politiet trenger nå kun skjellig grunn til mistanke for å sikre DNA-prøver.

– Tyveriene er ikke de alvorligste sakene i seg selv, men registrering av DNA kan være med på å oppklare annen alvorlig kriminalitet, som vi her ser et eksempel på, sier Rossebø.