I VANNET: En personbil kjørte i sjøen ved kaia i Honningsvåg, og en eldre mann ble hentet opp av redningsmannskaper. Foto: Trond Trondsen
I VANNET: En personbil kjørte i sjøen ved kaia i Honningsvåg, og en eldre mann ble hentet opp av redningsmannskaper. Foto: Trond Trondsen

Bil kjørte i sjøen – mann omkom

En bil kjørte torsdag formiddag utfor kaia i Honningsvåg. En mann i 70-årene omkom. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nødetatene rykket ut til kaia i Honningsvåg like før klokken 10.00 torsdag formiddag. 

Dykkere hentet opp en eldre mann fra vannet.

– Vi fikk raskt kontroll på én person som er brakt i land. Status på vedkommende er usikker, men det ble utført førstehjelp på stedet, sa operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, Andreas Vestehus til TV 2 torsdag formiddag. 

Klokken 11.50 opplyser politiet at mannen ble fraktet bort med et Sea King redningshelikopter. Politiet har iverksatt taktisk og teknisk etterforskning.

Mannen var alvorlig skadet da han ble flydd til sykehus, men livet hans sto ikke til å redde. Ved 20.40-tiden opplyste Universitetssykehuset Nord-Norges pressevakt at mannen døde i løpet av torsdag ettermiddag.

Sjåføren er en mann i 70-årene. Pårørende er varslet, men politiet og sykehuset hadde torsdag kveld ennå ikke fått kontakt med alle som skal varsles.

Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til utforkjøringen. 

– Det finnes et par vitner til hendelsen, men vi har foreløpig ikke snakket med vedkommende, sier operasjonsleder Vestehus.