Bacalao

En smak av Portugal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift av Kari Innerå
(6-8 personer)

Dette trenger du:

  • 1 kg utvannet klippfisk
  • 1 kilo matpotet i skiver (kokefast)
  • 2 stk store gule løk
  • 6-10 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 stk tørkede rød chili (kan sløyfes)
  • 3 dl vann
  • 4 boks hermetiske knuste tomater
  • 1 glass oliven
  • 3 dl god olivenolje
  • 5 kvaster bladpersille
  • Nykværnet sort pepper

Slik gjør du:

Bacalao. Foto: TV 2
Bacalao. Foto: TV 2

Skrell løk og hvitløk. Løk kuttes i båter, og hvitløk finhakkes.
I en vidbunnet kjele svisses løk og hvitløk med olivenolje på middels varme. Ha så i tomatpuréen og rør om på lav varme i noen minutter. Hell over potetene og de hermetiske tomatene. Vend om å la det trekke på middels varme til potetene er nesten ferdigkokte. Kutt fiskestykkene i passe biter og legg de i en ildfast form.
Øs tomatblandingen over fisken. Ha over halvparten av olivenoljen og sett på lokket. Bakes ferdig i ovn på 200 grader i ca 30 min. Ved servering kværn over sort pepper, olivener, kuttet persille og resten av oljen vendes inn. Smak om fisken er passe salt eller om mer salt er nødvendig.

Server gjerne med hvitløksbruschetta.

Tips: Du kan også ha fisken i gryten og la den trekke ferdig, istedenfor å bake i ildfast form!