KREVER MER LØNN: Jamie Dornan og Dakota Johnson under premieren av Fifty Shades Of Grey. Foto: Scanpix.
KREVER MER LØNN: Jamie Dornan og Dakota Johnson under premieren av Fifty Shades Of Grey. Foto: Scanpix.

50 Shades-skuespillerne krever skyhøy lønnsøkning

Dakota Johnson (25) og Jamie Dornan (32) krever åttesifrede tall på lønnsslippen før neste film.

Skuespillerne Dakota Johnson og Jamie Dornan spiller hovedrollene i den mye omtalte filmen «Fifty Shades of Grey».

Krever millioner

Ifølge magasinet The Hollywood Reporter, tjente Johnson og Dornan to millioner kroner hver for den første filmen i trilogien om Anastasia Steel og Christian Grey.

Nå kommer oppfølgerne, og skuespillerne krever mer penger.

Kravene kommer ikke som noen overraskelse, da den første filmen har spilt inn svimlende 4,5 milliarder kroner på verdensbasis.

Vil tidoble lønningene

Stjerner som spiller i trilogier får gjerne en «beskjeden sum» for første film, men lever godt på de neste. Dornan og Johnson har lært av sine skuespillerkolleger fra suksessfilmene «Twilight» og «The Hunger Games».

Jennifer Lawrence fikk utbetalt fire millioner kroner for sin første film i Hunger Games-trilogien, mens hun kunne juble på lønningsdagen for oppfølgeren «Catching Fire». Da tjente hun 82 millioner kroner.

To år til neste film

Produsentene i Universal tør ikke annet enn å oppfylle stjernenes høye krav. Det siste de trenger nå er at en av hovedrolleinnehaverne trekker seg. Regissør Sam Taylor Johnson har allerede takket nei til oppfølgerne etter å ha havnet i en stor konflikt med forfatteren E.A. James. Ei heller manusforfatter Kelly Marcel vil returnere til Fifty Shades-settet.

Med verken regissør eller manusforfatter, må Dornan og Johnson belage seg på en lengre pause før oppfølgerne vil spilles inn.

Innspillingen av filmatiseringen av boken «Fifty Shades Darker» ventes å starte i 2016, og premieredato blir mest sannsynlig rundt valentinsdagen i 2017. 

Det er fremdeles ikke avklart nøyaktig hvor mye skuespillerne vil få betalt, men ifølge produsent Dana Brunetti, vil hun prøve å ikke sprenge filmbudsjettet på 326 millioner kroner på grunn av skuespillernes lønninger.