MØTTE PRESSEN ONSDAG: Top Gear-programleder Jeremy Clarkson (54) snakket med pressen utenfor sitt hjem i London dagen etter at han ble suspendert. (AP Photo/PA, Philip Toscano)
MØTTE PRESSEN ONSDAG: Top Gear-programleder Jeremy Clarkson (54) snakket med pressen utenfor sitt hjem i London dagen etter at han ble suspendert. (AP Photo/PA, Philip Toscano)

Tidligere BBC-topp raser mot Clarkson-suspenderingen

Mange hundre tusen fans har skrevet under på kampanjen for å få Clarkson tilbake på skjermen, og får støtte av flere kulturtopper.

BBC har vært i hardt vær etter at de tirsdag annonserte at Top Gear-programleder Jeremy Clarkson (54) tas av skjermen og resten av sesongen med den populære bilserien legges på is inntil videre.

Det skal være etter en krangel der Clarkson angivelig har slått til en produsent, at Clarkson fikk beskjed om at nok er nok. BBC uttalte tirsdag at de tar han av skjermen i påvente av en undersøkelse av saken.

– Den største personligheten i serien

Nå raser kulturtoppene over at BBC reagerer slik mot Clarkson, som har vært programleder for Top Gear i 25 år.

– De kan gjerne forsøke å fortsette uten Clarkson, men det blir som de tre musketerer uten D'Artagnan, sier tidligere BBC-sjef Will Wyatt til nyhetsbyrået AP.

– Han er helt klart den største personligheten i serien, og han er en stor grad av showets apell, sier Wyatt.

– Må ta bedre vare på talentet

Også tidligere kulturminister Maria Miller hiver seg med i debatten og kaller tv-personligheten en legende.

– BBC må bli bedre til å ta vare på talentet sitt. Det er andre organisasjoner som må hamle opp med karakterer som er større enn livet, sier Miller til AP.

Selv tok Clarkson det hele med humor da han møtte det store presseoppbudet som ventet utenfor huset hans.

– Jeg skal akkurat til å dra på arbeidsledighetskontoret, spøkte han. 

Datteren trygler BBC

Og mens mange hundre tusen har skrevet under en underskriftskampanje for å få Clarkson, har datteren hans en helt spesiell grunn til å ønske at BBC skal ta han tilbake:

– Åh Gud, vær så snill å ta han tilbake, BBC ... Han har startet å lage mat ...