Chelsea senket av to kanonheadinger i vilt Mesterliga-drama

– Vi fortjente ikke å gå videre, sier José Mourinho.

Chelsea-Paris Saint-Germain 2-2, 3-3 sammenlagt (PSG videre på bortemål) 

To headinger fra to midstoppere satte spikeren i kisten for Chelseas drøm om Mesterliga-triumf.

Se videoreferat øverst i saken! Video med tillatelse fra Viasat.

Til tross for at hjemmelaget spilte 90 minutter med en mann mer på banen, røk de ut på bortemål etter 2-2 hjemme.

Det endelige resultater kom etter 120 minutter som inneholdt det meste, kontroversielt rødt kort, situasjoner som kanskje burde gitt rødt kort, straffe og sinner i kok.

To ganger så det ut til at Chelsea hadde avgjort kampen, men to ganger slo Paris-Saint Germain tilbake – begge ganger på dødball, og begge ganger med kanonheadinger av midtstoppere.

Først da tidligere Chelsea-spiller David Luiz sikret ekstraomganger få minutter før ordinær tid var ute, og senere da Thiago Silva utlignet til 2-2 med fem minutter igjen av andre ekstraomgang.

Det ble spikeren i kisten for kampen, en kamp som til tider kunne se ut til å spore av som en følge av meget høy temperatur mellom spillerne på de to ulike lagene.

– Et lag som ikke kan forsvare seg på hjørnespark fortjerner ikke å gå videre. Et lag som ikke tåler presset av en slik kamp fortjener ikke å vinne, sa Mourinho i et intervju vist på Viasat etter kampslutt.

– Da PSG ble ti menn mistet de alt press og hadde ingenting å tape. Mitt lag følte på det ansvaret at de måtte vinne. De er et erfarent lag som vet alt om fotball. Hvordan gjøre det vanskelig, å lage frispark og å filme.

Man kan trygt si at PSG-trener Laurent Blancs oppfordringer om å unngå konflikt med Diego Costa ikke gikk etter planen.

Dramatisk førsteomgang

Det var jevnspilt og tett fra start, og det kampbildet forandret seg ikke voldsomt etter Zlatan Ibrahimovics kontroversielle utvisning etter halvtimen.

Rett før pause ville laget med hjemmebane- og overtallsfordelen imidlertid ha straffe da Diego Costa gikk ned i 16-meteren etter å ha driblet seg forbi halve PSG-forsvaret.

Costa var rasende, men Kuipers valgte å vinke spillet videre.

– For meg var det en klar straffe, sa Mourinho etter kampen.

Dermed var det 0-0 til pause.

Cavani misbrukte kjempesjanse

Andre omgang ble om mulig enda mer fartsfylt og dramatisk enn den første.

Før timen var spilte burde Edinson Cavani gitt franskmennene ledelsen med det som var kampens desidert største sjanse. 

Uruguayaneren ble spilt fri og rundet Chelsea-keeper Courtois, men fikk ballen litt for langt foran seg. Vinkelen ble skrå, og selv om Cavani hadde åpent mål satte han ballen i stolpen.

Høy temperatur og Chelsea-scoring

Det florerte ikke akkurat av sjanser utover i omgangen, men temperatur var det.

Etter 73 minutter leverte Diego Costa en fryktelig takling på Thiago Silva, men slapp med det gule kortet. En irritert David Luiz kom stormende til og satte hodet til Costa, men endte selv med gult kort.

Bare minutter senere satte Marco Verratti knottene i Eden Hazard og sinnene var i kok igjen.

Chelsea økte trykket mot slutten av kampen og fikk en kjempesjanse da Willian spilte Ramires lekkert gjennom med ti minutter igjen å spille.

Sirigu reddet imidlertid skuddet fra skrått hold og ga til corner. 

Den endte etter en del klabb og babb hos Gary Cahill som hamret ballen i mål, og mye tydet på Chelsea-seier.

Luiz med kanonheading

En gammel kjenning skulle imidlertid stikke kjepper i hjulene. 

På en corner fem minutter etter 1-0-scoringen steg David Luiz til værs og headet knallhardt i nettet. Dermed var lagene like langt og det var klart for ekstraomganger, men ikke før det var litt mer kontroverser.

På overtid av ordinær tid bestemte nemlig en frustrert Diego Costa seg for å dytte en uvitende Marquinhos i bakken. Dommeren gikk med ryggen til, og dermed slapp Costa unna.

Straffespark

En som ikke slapp unna var Thiago Silva da han tok armen i været i en duell i eget felt seks minutter ut i ekstraomgangene.

Hånden traff ballen og dommer Kuipers pekte nådeløst på straffemerket. Like nådeløs var Eden Hazard som trillet ballen i mål til side for Sirigu.

Men hjørnespark var resepten for PSG.

Etter 112 minutter fikk Thiago Silva sjansen to ganger på corner. Den første headingen ble stoppet av en strålende redning av Thibaut Courtois, men det ble et nytt hjørnespark.

På den corneren virket det som John Terry markerte Gary Cahill og Silva fikk gå upresset til værs.

Ballen gikk i en bue over Courtois og i mål til 2-2. Med det resultatet var PSG plutselig videre.