Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byron Geldard (18) tok selv kontakt med lege etter sommerferien i fjor. Da hadde 18-åringen kommet tilbake fra ferie med kameratene sine, og opplevde store smerter i siden og ryggen. 

Testet positivt 

Legene fant umiddelbart en kul under ribbeina, og han ble sendt til ultralyd. Der fant legene en svulst, men kreften hadde også spredt seg til lungene. 

Byron fikk beskjed om at han hadde kreft, men legene visste ikke med sikkerhet hva slags type kreft. 

Da han ble lagt inn på Teenager Cancer Trust-avdelingen i Cambridge ble han bedt om å ta en graviditetstest for å sjekke nivået av hormoner. 

Testen kom tilbake positiv, og legene kunne derfor diagnostisere ham med alvorlig testikkelkreft, skriver The Telegraph. Det blir stadig vanligere å bruke graviditetstester for å diagnostisere testikkelkreft, fordi menn da produserer samme hormon, hCG, som ved en graviditet. 

– Det var uvirkelig. Der sto jeg med en positivt graviditetstest, mens noe vokste inni meg. Da trodde jeg at jeg skulle ende opp i en dokumentarfilm, forteller Byron. 

Tok flere tester 

Kreften hadde spredt seg til mageregionen og lungene, og 18-åringen begynte cellegiftbehandling umiddelbart. Samtidig overvåket sykehuset hormonnivået til Byron ved jevnlige blodprøver. 

– Hormonnivået var skyhøyt, men sank i takt med cellegiften jeg fikk. Det gjorde at også svulsten ble mindre, forteller Byron. 

I desember fikk han fjernet svulsten i en operasjon, samt operert vekk en testikkel og flere lymfekjertler. 

19. januar ble han erklært kreftfri. 

– Det var rart å endelig føle seg frisk igjen, men der har virkelig fått meg til å endre syn på livet. Det er et sitat som har hjulpet meg, og det er: «Gårsdagen er historie, morgendagen er et mysteriet og i dag er en gave». Jeg tror kanskje det er fra filmen Kung Fu Panda, men det er sånn jeg føler det, sier han.