Tiril Eckhoff skjøt tre bom på første liggende og avsluttet med tre bom på siste stående. Hun endte 5.45 bak vinneren på 52.-plass. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tiril Eckhoff skjøt tre bom på første liggende og avsluttet med tre bom på siste stående. Hun endte 5.45 bak vinneren på 52.-plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Skiskytterpresidenten ber om tålmodighet

Norges skiskytterpresident Tore Bøygard tror de norske jentene vil reise seg under VM på hjemmebane i Holmenkollen neste år.

KONTIOLAHTI (TV 2): Norges skiskytterjenter havnet nok en gang langt nede på resultatlistene i VM.

Den russiske overraskelseskvinnen Jekaterina Jurlova tok en sjokkseier etter fire fulle hus. Dermed snøt hun Gabriela Soukalova for gullmedaljen.

På torsdagens normaldistanse ble Elise Ringen ble beste norske på 32.plass, mens medaljehåpet Tiril Eckhoff skjøt seg helt bort og endte på en svak 52. plass.

President i Norges skiskytterforbund Tore Bøygard.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
President i Norges skiskytterforbund Tore Bøygard. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

President i Norges skiskytterforbund, Tore Bøygard, innrømmer at resultatene ikke er som de burde være på damesiden i skiskyting for øyeblikket.

– Nei, altså, alt handler om å treffe på standplass, og de norske jentene treffer ikke for øyeblikket. På et renn som normaldistanse så skiller slike ting så vanvittig mye. Her må du skyte 19 eller 20 treff på standplass for å vinne, eller så er du ute av dansen, sukker Bøygard overfor TV 2 Sporten.

Skiskytterpresidenten mener Norge må være tålmodige med de norske jentene, og føler seg sikker på at resultatene blir bedre i VM på hjemmebane i Holmenkollen neste år.

– Jeg er sikker på de reiser seg i Kollen. Nå må vi ha tålmodighet og bygge opp nye jenter, og det tar litt tid. Jeg tror vi trenger denne sesongen før to eller tre på landslaget kommer til å blomstre til neste år. De trenger tid, og det skal vi gi dem. Så tror jeg det blir bra i Holmenkollen, sier han optimistisk.

Tiril: - Gikk jo rett i dass

Norges eneste medaljeoutsider, Tiril Eckhoff, pådro seg tre tilleggsminutter allerede på første skyting, og var ute av medaljekampen omtrent før moroa virkelig var startet.

– Det gikk jo rett i dass, dette. Når du starter med tre bom på en normaldistanse så har du mest lyst til å gå å gjemme deg i skogen fremfor å gå tilbake på standplass, sier Eckhoff etter å endt helt nede på 52. plass.

– Hva skjer på den første skytingen?

– Verken jeg eller trener Stian Eckhoff vet hva som skjedde. Det var noe rart med siktet mitt. Vinden var ganske lik som på innskytingen, men jeg vet ikke. Jeg skrudde opp siktet og skjøt fullt hus på andre skyting. Jeg får bare prøve å ikke tenke mer på det, men jeg fikk en drittstart, sier Eckhoff, som tar med seg noe positivt etter skuffelsen.

– Jeg skyter godt på liggende, og det tar jeg med meg. Men dette løpet var bare ikke meg, sier en skuffet Eckhoff.