DPEPT: Mohammed Arshad (bildet) ble drept på Manglerud i Oslo natt til 28. september, 2013. Nå er en av de etterlyste etter drapet på familiefaren tatt på rømmen i Pakistan. Foto: Olav Olsen / Aftenposten
DPEPT: Mohammed Arshad (bildet) ble drept på Manglerud i Oslo natt til 28. september, 2013. Nå er en av de etterlyste etter drapet på familiefaren tatt på rømmen i Pakistan. Foto: Olav Olsen / Aftenposten

Drapsetterlyst pågrepet tirsdag – løslatt i Pakistan 

 Mannen som tirsdag ble pågrepet i Pakistan for drap på restauranteieren Arshad Mahmood, er løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 vet at løslatelsen skjedde for kort tid siden. Norsk politi har brukt store ressurser på å få til en pågripelse av den drapstiltalte 29 åringen i Pakistan. Han ble arrestert i en landsby i distriktet Gujrat.

TV 2 vet at norsk politi er svært overrasket over løslatelsen. Tiltalte ble pågrepet i går i en nøye koordinert aksjon i samarbeid med norsk og pakistansk politi.

I dag besluttet pakistansk politi å løslate mannen som de var med på å pågripe tirsdag. En av årsakene er at det ikke finnes en utleveringsavtale mellom Norge og Pakistan.

Hevder uskyld

Den tiltalte selv sier han er uskyldig og at han vil komme tilbake til Norge på et tidspunkt for å fronte tiltalen.

Politiet jobbet i går med å få til en utlevering av mannen som er tiltalt for drap på norskpakistanske Mohammed Arshad. De er svært overrasket over at mannen nå er løslatt. Selv nekter den tiltalte å ha noe med drapet å gjøre.

Dødelig slag mot hodet

28. september 2013 hadde restauranteieren vært på jobb på puben sin, Waldemars Café på St. Hanshaugen. Like før stengetid ringte 52-åringen til kona og sa at han ville være hjemme om en halvtime.

Familiemannen ble ifølge tiltalen fulgt i bil av fire unge menn til boligen hans på Manglerud. Der slo gjerningsmennene til og overfalt ham bakfra med en rekke dødelige slag mot hodet.

Fire menn ble tiltalt for drapet. Rettsaken mot tre av dem har nylig blitt avsluttet i Oslo tingrett.

Dommen har foreløpig ikke falt. De tre tiltalte har i sine forklaringer pekt ut fjerdemann, som nå er pågrepet i Pakistan, som den mest aktive i angrepet på Mohammed Arshad.

Saken oppdateres.