Urtestekt kyllingfilet

Wenche kokkelerte blant et hav av deilige urter i dag. Resultatet ble urtestekt kyllingfilet med tomat, mozzarella og pesto, servert på surdeigsbrød.

Dette trenger du:

4 kyllingfileter
Olje og smør til steking
Diverse friske urter, eventuelt timian og oregano
Salt og pepper
Ruccola eller annen grønn salat
Smakfulle tomater
1-2 stk. fersk mozzarella (lake)
Ristede pinjekjerner

Tilbehør:
4 ristede skiver av surdeigsbrød

Pesto:
1 potte basilikum
1-2 fedd hvitløk
1 ss ristede pinjekjerner
3-4 ss parmesan(nyrevet)
Ca. 1 1/2 dl olivenolje
Salt og pepper

URTESTEKT KYLLING: På et hav av basilikum.  Foto: TV 2
URTESTEKT KYLLING: På et hav av basilikum.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Begynn med å lage pesto.
Plukk bladene fra en potte basilikum sammen med hvitløk, ristede(lett stekte) pinjekjerner og parmesan.
Kjør sammen i en hurtighakker eller en stavmikser.
Spe med olje til en fyldig konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Varm olje og litt smør i en stekepanne.
Stek kyllingfiletene ved middels varme i 3-4 min. på hver side, dryss over salt og pepper.

Rist/stek skiver av surdeigsbrød i en stekepanne med litt olje og hvitløk.
Anrett pesto, salat, kyllingfilet delt i skiver, 1-2 skiver mozzarella og tomater på de stekte skivene.
Dryss over ristede pinjekjerner og avslutt med litt pesto og salat.