MEKLING: Partene Unio og Spekter fortsetter lønnsmeklingen mandag. Dermed blir det tidligst streik fra tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MEKLING: Partene Unio og Spekter fortsetter lønnsmeklingen mandag. Dermed blir det tidligst streik fra tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ingen barnehagestreik fra i dag

Meklingen er utsatt til mandag. Dermed blir det tidligst barnehagestreik fra tirsdag 17. mars. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen klokken 05.30 ble partene i meklingen mellom Unio og Spekter enige med riksmekleren om å fortsette meklingen mandag 16. mars.

Ny frist i meklingen mellom Unio og Spekter for ansatte i barnehager, sykehjem og pasienthotell eid og drevet av Norlandia, er satt til midnatt mandag.

14 barnehager streiketruet

Dersom meklingen mandag ikke fører fram, vil 187 ansatte i 14 barnehager bli tatt ut i streik. Med ny meklingsfrist kan det tidligst bli streik i barnehagene tirsdag 17. mars.

– Vi hadde håpet å komme i mål nå, men det er fortsatt håp om en løsning, og vi fortsetter meklingen mandag, sier forhandlingsleder Eli Gunhild By i Unio.

Vil ha nye tariffavtaler

Ettersom meklingen ikke er avsluttet, vil ikke partene uttale seg om prosessen.

Norlandia byttet arbeidsgiverorganisasjon fra Private barnehagers landsforbund (PBL) til Spekter for to år siden, men det er først i år tariffavtalene med PBL har løpt ut.

Nå ønsker Norlandia å etablere nye tariffavtaler, og de ønsker de ansatte over på en innskuddsbasert pensjonsordning istedenfor en ytelsesbasert pensjonsordning.

(NTB)