VÅPENHVILE: Colombias president, Juan Manuel Santos, har inngått våpenhvile med FARC. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
VÅPENHVILE: Colombias president, Juan Manuel Santos, har inngått våpenhvile med FARC. Foto: AP Photo/Andres Kudacki

Colombias president inngår avtale med Farc

Colombias væpnede styrker innstiller alle militære angrep på FARC i en måned som svar på geriljaens ensidige våpenhvile, opplyser landets president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Colombias president Juan Manuel Santos erkjenner at FARCs ensidige våpenhvile er overholdt. Han belønner geriljaen med å stanse alle luftangrep i en måned.

FARC-geriljaen, som i to år har forhandlet med regjeringen om fred, erklærte i desember en ensidig våpenhvile uten tidsbegrensning.

– For å fremskynde nedtrappingen av konflikten, har jeg besluttet å beordre forsvarsdepartementet og de væpnede styrken om å stanse bombardementene av FARCs leirer i en måned, sier president Juan Manuel Santos i en fjernsynssendt tale tirsdag.

Geriljaen har gjentatte ganger tatt til orde for en tosidig våpenhvile som en del av fredsprosessen, men Colombias president har avvist kravet blankt.

Presset på Bogota har økt betraktelig de siste månedene.

– Med hensyn til den ensidige, ubegrensede våpenhvilen kunngjort av FARC 18. desember, må vi anerkjenne at de har overholdt den, erkjente presidenten i tirsdagens tale. (©NTB)