Norwegian-streiken er slutt

Partene i Norwegian-streiken er kommet til enighet. Direktør Bjørn Kjos sier flyene går som normalt fra onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er svært lettet over at pilotstreiken nå er avblåst og at passasjerene våre endelig kan føle seg trygge på at flyene snart vil gå som normalt. Jeg er ekstremt lei meg for de problemene våre passasjerer er blitt påført som følge av pilotstreiken, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Se også: TV 2s livesenter

Ny tariffavtale

Kjos forventer at flyene er i normal drift til lunsjtider onsdag.

De skandinaviske pilotene har fått en ny tariffavtale. Avtalen er inngått med selskapene pilotene er ansatt i.

I tillegg har Norwegian-konsernet videreført en stillingsgaranti for pilotene som i dag er ansatt i Skandinavia. Stillingsgarantien gjelder frem til oktober 2017.

Parat: – Hovedkrav ivaretatt

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud oppsummerer med at hovedkravet er ivaretatt. 

– For vår del har hovedfokuset vært på en garanti, en binding til morselskapet som sikrer pilotene i Skandinavia at de fortsatt skal fly her i Skandinavia, sier han til TV 2.

– I tillegg har man fått denne bindingen mellom medlemmene i de tre landene slik at de fortsatt er med i samme forbund. Avtalene i de tre landene er koblet sammen. Hovedkravene er ivaretatt, og det er vi selvsagt tilfreds med, sier han.

Streiken har rammet over 150.000 passasjerer. Siden onsdag 4. mars har så godt som alle innenriksavganger i Skandinavia vært innstilt, i tillegg til de fleste flyginger mellom Oslo, Stockholm og København.